Koupelna bez vany nebo sprchovacího koutu není koupelna. Výběr sprchy či vany je nejdůležitější částí při zařizování koupelny. Každý upřednostňuje jinou formu koupání. Někdo je pro sprchovací kout, který slouží k rychlému okoupání těla. Někdo miluje vanou plnou teplé vody se spoustou pěny, kde si může hodiny relaxovat a odpočívat. Pro příznivce obojího existují sprchovací kouty s vaničkou. Sice se jedná o malou vaničku, ale pokud je kout velký, dá se do něj mnohdy i posadit a užít si alespoň trochu napuštěné vody. I k vanách se dá dokoupit sprchová zástěna a v případě, že se nechystáme koupat, využijeme pouze sprchování. Ten, kdo dává přednost sprchování, uvítá informace níže, které zachytí, jak vybrat ten správný sprchovací kout.

Na trhu je výběr sprchovacích koutů velmi pestrý. Najdeme mnoho druhů. Materiálově můžeme vybírat z plastu či skla s rámy plastovými nebo hliníkovými. Existují také sprchové kouty bez rámu. Z tvarů se vyrábí čtvercové, čtvrtkruhové, obdélníkové, pětihranné nebo zcela atypické na míru. Jak již bylo zmíněno, sprchové kouty mohou být s vaničkou nebo umístěné přímo na podlahu. Při výběru sprchovacího koutu bysme měli vycházet z uspořádání, které ve své koupelně máme. Lze vždy vybrat takový sprchovací kout, který se bude hodit právě do vaší koupelny.

Pokud zařizujeme koupelnu novou, bude se vám jistě hodit skleněný bezrámový sprchovací kout. Takový sprchovací kout působí velmi luxusně a elegantně. Díky tomu, že nejsou vidět žádné rámy, ale pouze sklo, sprchovací kout dodá vaší koupelně ten správný šmrnc. Sklo je čiré, 8 mm silné, bezpečnostní a potaženo nátěrem, který pomáhá proti usazování vodního kamene. V okolí intimních partií je možné použít sklo pískované dekorem. Lze však mít také celé sklo s ornamenty. Nemusíme se obávat, že nám bude vytékat voda skrz spoje. Sprchovací kouty jsou vodotěsné. Vše je zajištěno speciálními připevňovacími prvky.

Ať už se rozhodneme pro klasické sprchovací kouty s rámy či variantu bezrámovou, jistě si z dostupných modelů vybereme takový, který splní naše očekávání. Nabídka je opravdu široká. Veškeré sprchy jsou moderní a splňují náročné požadavky dnešní doby.