Právě Českem prochází teplá fronta, která sebou přináší vysoké teploty a dusno. Někteří se v takovém horku cítí velmi špatně a trávit čas v místnosti, kde se nedá dýchat není nic příjemného. Proto mnozí z vás možná uvažují o koupi klimatizace. Tu oceníte nejen přes den, ale také v noci, kdy se teplota pohybuje rovněž velmi vysoko a kvůli horku nelze normálně spát.

Ideální je zakoupit mobilní klimatizaci.

Mobilní klimatizace umožňuje flexibilní přenášení do různých místností. Je to rychlý způsob, jak ochladit daný prostor. Přes den můžete mít klimatizaci v obývacím pokoji, kuchyni apod. Na noc ji lze bez problémů přenést do ložnice. Přenosná klimatizace funguje na tom principu, kdy je celá klimatizace umístěna v místnosti. Přes okno, zeď nebo do vedlejší místnosti je třeba umístit hadici, kterou se odvádí horký vzduch. Tato klimatizace patří však mezi ty hlučnější, neboť  se vše děje v klimatizovaném prostoru. Pořizovací náklady na klimatizaci jsou však nejnižší a bez problémů splní svůj účel, a to odvést horký a teplý vzduch z místnosti.

Jiné druhy klimatizací

Existují i jiné typy klimatizace, které nejsou tolik hlučné, neboť je hlavní část umístěna venku. Klimatizace se skládá z venkovní jednotky a vnitřní jednotky. Jedná se o dělenou klimatizace. Je nejtišší, nejkomfortnější a nejúčinější klimatizace. Další typ představuje okenní klimatizace. Je umístěna do okna. Jedná část přečnívá ven a druhá do místnosti.

Na co se soustředit?

Před koupí klimatizace byste si měli uvědomit, jaké máte požadavky a co očekáváte od klimatizace. Vyšší nároky jistě splňuje klimatizace dělená, pro méně náročně zcela jistě vystačí mobilní klimatizace. Navíc se může přenášet, což je velká výhoda. Pokud si nejste zcela jistí, ideální je poradit se s odborníkem v oboru. Ten vám poskytne cenné rady a pomůže s výběrem.

Fotografie: www.klima-classic.cz