Každou zimu musíte topit, abyste měli ve svých domácnostech teplo? Topit jen plynem nebo elektřinou nestačí a přitopujete si i jinak? V tomto případě je pro vás ideální pořídit palivové dřevo. Sice ještě vládne léto, ale zima tady bude co by dup a není nikdy na škodu, když budete připravení. Nemusíte pak nikde shánět dřevo, až po něm bude velká poptávka. Vy budete mít zásoby vytvořeny a budete si užívat tepla.

Co je palivové dřevo?

Palivové dřevo je vzhledem k rostoucím cenám energií velmi oblíbené. Dřevo je přírodní a ekologické, nezatěžuje životní prostředí a je to obnovitelný zdroj tepla. Palivovým dřevem můžete topit v krbu, který máte jak v interiéru, tak na zahradě. Rovněž jím lze topit v kombinovaných kotlích, kachlových kamnech nebo zplynovaných kotlích na dřevoplyn.

Dřevo je nařezané na 1 metrové palivové dřevo. Palivové dříví je k dostání jako kuláče o průměru 30 cm nebo jako hrubé štěpiny, jejichž průměr je do 20-ti cm. Koupit si můžete také jemné štěpiny průměru 10 cm. Palivové dřevo lze krásně skladovat, tak ještě více proschne a bude se s ním lépe topit. Palivové dřevo je vyrobeno jak z listnatého dřeva (např. z dubu, břízy, buku apod.), tak smrkového dřeva (např. z borovice nebo smrku).

Spalování dřeva představuje alternativní zdroj tepla, který je šetrný k životnímu prostředí. Topit dřevem se dá jako doplněk tepla při používání plynu nebo elektřiny. V případě kombinovaného topení, topíte dřevem jen tehdy, když jste doma. Palivové dřevo je ideální používat na chalupách a chatách nebo doma v krbu. Praskající dřevo a plameny jsou přece něco tak nádherného a vy si můžete užívat chvilky pohody v teple domova.

Kde se dá palivové dřevo sehnat?

Prodejem palivového dřeva se zabývá společnost Deblice ? lesy s.r.o. Provádí kompletní služby v lesnictví a to od zalesnění, výchovu porostů, až po těžbu. Dřevo zpracovávají ve své provozovně na krbové dřevo a palivové dříví. Rovněž nabízí dřevěné brikety a dřevěné uhlí na grilování. Dřevo, které opracovávají je velmi kvalitní a veškeré zpracované dřevo vydrží dlouho hořet a zabezpečí dostatek tepla.

Fotografie: www.deblicelesy.cz