I když se blíží konec léta a už si moc koupání v bazénu neužijete, i přesto je dobré věnovat se problematice údržby bazénové vody. Bazénová chemie totiž zaručuje čistou a dezinfikovanou vodu. Údržba bazénové vody se může na první pohled jevit jako časová a náročná činnost. Pokud však používáte kvalitní bazénovou chemii, údržování křišťálové vody bude jednoduché.

Přípravky na čistění vody a bazénu, nebo-li bazénová chemie, jsou účinné, hygienické, zdravotně nezávadné a ekologické. Řada přípravků se doplňuje, aby došlo k co nejlepšímu efektu. V každém případě je třeba, abyste používali do svého bazénu dezinfekční chemii. Nejvhodnější je přípravek, který desinfikuje, má protiporostový a antimikrobionální účinek. Tento přípravek můžete používat celoročně a to i v zimě. Není třeba totiž v zimě vodu vypouštět. Během zimy můžete mít v bazénu bez problémů stále stejnou vodu. Mezi další bazénovou chemii patří také přípravky proti vzniku řas, na zvýšení pH vody nebo snížení, na čistění bazénové folie a další.

Přezimování bazénu a bazénová chemie

Jak už bylo řečeno, i v tuto dobu je vhodné věnovat se bazénové chemii, i když už končí sezóna. Bazénová chemie se může používat i přes zimu. Není nutné vodu vypouštět, zazimovat bazén však můžete jen když je v něm čistá voda. Je třeba tedy použít bazénovou chemii. Ideální teplota vody pro zazimování je 10 až 15°C. Bazén je třeba očistit, odstranit plovoucí a nečistoty na dně. Je dobré propláchnout filtr bazénovou chemii s chlórem. Nutná je aplikace přípravků pro zazimování a odpojení solárního ohřevu vody, tepelného čerpadla, hadic, filtru. Bazén je v poslední fázi nutné zakrýt krycí plachtou. Jakmile začnou mrazy, plachtu sundejte a nechejte bazén odkrytý.

Jakmile se tedy budete chystat k tomu, že bazén připravíte na zazimování, nezapomeňte si pořídit příslušné přípravky. Bazénová chemie zaručí vašemu bazénu delší životnost a ochrání jej.

Fotografie: www.mountfield.cz