Grilování si získává stále větší oblibu a mnoho z nás na své zahradě připravuje na grilech či v zahradních krbech nejrůznější speciality. Pokrmy z grilování jsou velmi chutné a nabízí mnoho variant, co připravit. Grilování zahrnuje nejen přípravu pokrmů, ale také strávení příjemných chvil v okolí svých blízkých. Velmi často se totiž griluje s rodinou či přáteli. Grilování je tedy zábava a skvělé jídlo v jednom. Kdo by tedy neměl rád grilování, když se při něm zažije navíc spousta legrace? Základem grilování je však kvalitní gril či krb. Nejsnadnější možnost grilování nabízí právě gril. Nemusíte jej pracně postavit, jako krb a umožňuje také přenášení.

Gril nemusíte mít vždy jen na zahradě, klidně jej můžete umístit na balkón, terasu nebo jej mít v interiéru apod. I když tedy bydlíte v bytě a nedisponujete zahradou, klidně můžete grilovat na balkóně nebo třeba přímo ve vaší kuchyni.

Jaký gril?

Grilovat je možné na plynovém, elektrickém grilu nebo grilu na dřevěné uhlí. Záleží tedy na vás, jaký gril upřednostníte z hlediska paliva, které budete využívat. Klasiku jistě nabízí gril na dřevěné uhlí. Vůně kouře a ohně je nenahraditelná a pokrm připraven právě na přírodním ohni má svou jedinečnou chuť. Tento gril však vyžaduje práci se roztápěním a je třeba do něj přikládat, abyste udrželi danou teplotu. Tato činnost je však pro mnohé právě tím, co je kouzlem grilování. Pokud však nechcete kolem grilu běhat a starat se, zda je v grilu dostatečný žár, vhodnější je pro vás plynový nebo elektrický gril. Plynový gril nabízí dlouhou životnost, kterou zaručují plynové hořáky. Tento gril je možné zakoupit také jako přenosný nebo jako sestavu umístěnou na pevno. Elektrický gril je vhodný na grilování v uzavřeném prostoru, na balkóně, zastřešené terase nebo v interiéru.

Grily Weber

Při výběru grilu je důležité hledět také na kvalitu a životnost grilu. Při grilování je rovněž podstatné, zda je příprava pokrmů zdravotně nezávadná. A to vám jistě zaručí grily Weber. Grily Weber jsou lídrem ve světe v oblasti grilování. Nabízí vynikající kvalitu, zpracování a design svých grilů. Grily Weber jste mohli vidět v pořadu Šéf na grilu. V tomto pořadu griloval Zdeněk Polreich právě na grilech Weber. S grilem Weber budete grilovat správně a to je podstatou grilování.

Fotografie: www.grilykrby.cz