Doba analogového vysílání je již téměř pryč. Do konce roku bude možné sledovat televizní vysílání právě skrze analogové vysílání, které pak bude zrušeno. Přichází vyspělejší a kvalitnější digitální vysílání. Již dříve bylo možné sledovat televizní pořady prostřednictvím satelitní techniky. Satelitní přijímače umožňovali a stále umožňují příjem takových televizních stanic, které jsme běžně prostřednictvím klasického vysílání sledovat nemohli. Jednalo se zejména o německé televizní stanice a dnes jsou jimi např. slovenské a některé české stanice.

Satelitní technika i teď představuje jeden ze způsobů, jak získat digitální vysílání. Po přechodu na digitální vysílání si byla většina z nás nucena pořídit satelit nebo set-top box, který je schopen převést z analogového vysílání digitální signál. Satelitní technika nám však nabízí zaručeně kvalitnější signál. Antény jsou přece jen zastaralé a signál není tak 100 % jako u satelitních přijímačů.

Ideální je pořídit si satelitní komplet. Satelitní komplety se skládají z komponentů, které je výhodnější pořídit v kompletu, než-li zvlášť. Některé satelitní komplety nabízí vše pro 2 TV, což je taktéž výhodné. V jedné domácnosti máme obvykle více než jednu televizi. V tomto případě obsahují 2x satelitní HD přijímač, parabolu, konvertor, 2 x kartu Skylink Standard HD pro příjem českých a slovenských programů ze satelitu na neomezenou dobu a další. Satelitní komplety umožňují příjem jak české a slovenské televize ze satelitu, tak i mnoho zahraničních programů od sportovních po erotické. Tohle nabízí např. společnost Omko.

Kde získát kvalitní satelitní přijímač?

Maloobchodním a velkoobchodním dodavatelem televizní a satelitní techniky, který pokrývá celou šíři produktů pro příjem televizního vysílání je právě firma Omko. Nabízí satelitní přijímače, satelitní komplety, antény, Set Top boxy, dekódovací karty a další produkty týkající se televizního a satelitního vysílání. Rovněž zabezpečuje po celé ČR kompletní dodávky pro příjem vysílání. Zde si zaručeně vybereme a firma Omko se postará i o dodávku.

Fotografie: www.omko.cz