Kanalizace a odpady představují součást každého domu. Jejich úloha je zcela jasná a velice významná. Mohou však nastat určité problémy, např. ucpaný odpad, ucpané kanalizační vedení apod. V takovým případech je potřeba rychle zasáhnout a problém vyřešit. Odpady a kanalizaci je dobré čistit pravidelně, abyste se právě možným problémům vyhnuli. Tuto práci nejlépe svěřte do rukou odborníků, ale kdy je požádat o pomoc?

Pozorujete špatné odtékání odpadů ve dřezu, ve vaně nebo umyvadle? Takový problém se čas od času vyskytne v každé domácnosti. Může se stát, že vám voda v některém z odpadů odtéká velice pomalu. Není potřeba propadat panice, je to zcela normální jev, který se projeví tehdy, kdy se odpad ucpe, např. vlasy nebo třeba zbytky mýdla. V tomto případě si s ucpaným umyvadlem, vanou apod. poradí i laik. Vezměte si pomocníka gumový zvon. Silně pumpujte a propláchněte horkou vodou. Odpad by se měl uvolnit a voda by měla téci bez problémů. Jestliže však tato technika nezabere, můžete zkusit použít chemické přípravky určené k čištění odpadů, ale při aplikaci buďte opatrní. Mohlo by totiž dojít ještě k většímu zanesení odpadu. Nepodaří-li se vám odpad vyčistit, nejlepším řešením bude obrátit se na odborníky. Je totiž možné, že problém bude někde v potrubí a s tím si už bohužel sami neporadíte.

Kromě čištění odpadu je taktéž potřeba čistit kanalizaci. Kanalizace se může ucpat z mnoha důvodu. Na trubkách se mohou usadit nejrůznější mastnoty a kaly, může dojít ke spláchnutí nějakého předmětu, který vlivem vody zvětší svůj objem, kanalizační vedení má špatný spád, potrubí vysychá a zaschlé částice se usazují na stěnách, jímka je přeplněná apod. Zkrátka nejen tehdy, kdy zjistíte, že je kanalizace ucpaná, ale i preventivně je sem tam potřeba kanalizaci vyčistit. Předcházíte tak havarijnímu stavu, který je velice nepříjemný.

Služby, jako je čištění odpadů a čistění kanalizace, poskytuje např. Kanálservis s.r.o. Společnost se soustředí i na výstavbu kanalizací, provádí výkopové práce, opravuje a rekonstruuje stávající kanalizace a nabízí také poradenství a vypracování projektů kanalizací. Pokud máte ucpaný odpad, zanesené potrubí, ucpanou kanalizaci a jiný problém, který souvisí s kanalizací, nehrňte se do opravy samotní, ale povolejte ty správné odborníky.

Zdroj fotografie: Kanálservis s.r.o