Při stavbě domu, při jeho rekonstrukci, taktéž při rekonstrukci bytu, je potřeba zajistit dostatek stavebního materiálu. Jelikož bychom mohli jmenovat veškerý stavební materiál pěkně dlouho a na to není dostatek prostoru, představme si nové moderní materiály, které se při stavbě domů využívají. Nechejte se tedy inspirovat, co byste mohli použít taktéž vy.

OSB desky

OSB desky jsou vysoce odolné a kvalitní stavební desky ze dřeva, které se mohou používat i do vlhkého prostředí. OSB desky se skládají z velkých plochých hoblin, složených a uspořádaných do tří vrstev. Jsou vázané pojivem z umělé voděvzdorné pryskyřice. Jejich uplatnění je široké. Jsou vhodné jak do interiéru, tak exteriéru. Využívají se ke stavbě dřevostaveb, do podlah, jako plošný materiál pro nové konstrukce nebo také jako bednění. V poslední době se z OSB desek hojně staví právě nízkoenergetické dřevostavby. Váš nový dům můžete mít díky tomuto materiálu velice rychle postaven. OSB vynikají svými vlastnostmi a přitom je lze pořídit za velmi nízké ceny. Jsou pevné a tuhé. Jelikož se jedná o dřevo, je to přírodní izolant. OSB desky mají požární odolnost, dobře odolávají také nárazům a vibracím, silným větrům i zemětřesení. Jsou zdravotně nezávadné a dobře se s nimi pracuje.

Mirelon

Další stavební materiál, který bychom vám rádi představili je Mirelon. Jedná se o tepelně izolační materiál na bázi pěnového polyetylenu. Uplatnění najde tam, kde je snaha o úsporu energie, omezení hluku, odstranění drobné nerovnosti apod. Mirelon se většinou používá při realizaci podlah, právě jako tepelná izolace. V tomto případě se vám budou jistě hodit dilatační pásy nebo pásy Mirelon. Tento materiál se dobře tvaruje, je odolný a šetrný vůči životnímu prostředí.

Polystyren Styrotrade

V dnešní době je v oblibě zateplování fasád, které má zamezit unikání tepla. K zateplování je potřeba polystyren, který má unikátní tepelně-izolační a ochranné vlastnosti. Polystyren, který je vyroben za použití nejmodernějších technologií je polystyren Styrotrade. Společnost ročně investuje nemalé částky do výzkumu a vývoje. Polystyren Styrotrade je ekologicky nezávadný, bezpečný, cenově dostupný, pevný a trvanlivý.

Zdroj fotografie: levnestavebniny.cz