Celkový vzhled každého domu dotváří vchodové dveře. Jsou určitou vizitkou a reprezentují vkus vás, jako majitele domu. Zároveň tvoří bezpečnostní funkci a mohou být zajímavých designovým prvkem. Při výběru vstupních dveří je třeba klást důraz na kvalitu, design, bezpečnost, odolnost, izolační vlastnosti, zvukotěsnost a další kritéria. Myslete na to, že vstupní dveře musí chránit váš majetek a zároveň nesmí ubírat atraktivnost domu. Důležité je sladění těchto dveří s ostatním materiálem, který již máte na domě použit.

Jaký materiál pro vstupní dveře zvolit?

Na českém trhu je obrovský výběr nejrůznějších druhů dveří. V zásadě je třeba zvolit materiál, poté typ dveří, barvu, kování apod. Vstupní dveře mohou být zhotoveny ze dřeva, plastu nebo třeba z hliníku. V oblibě jsou zejména dveře dřevěné a plastové. Dřevo je přírodní materiál a umožňuje výběr z mnoho barev a odstínů. Má rovněž dobré tepelné a zvukové vlastnosti, vyznačuje se dlouhou životnost a nenaruší vzhledově jakkoli charakter domu. Ačkoliv se však jedná o přírodní materiál, vyžaduje občasnou údržbu. Naproti tomu je plast téměř bezúdržbový. Pro plastové dveře je charakteristická nižší pořizovací cena, nabízí opět možnost vybírat z mnoho typů provedení. Plast však reaguje na změny teploty a zejména sluneční paprsky mohou vyvolat roztažnost, v krajních případech může dojít k prasknutí plastu. Samozřejmě se nejedená o přírodní materiál. Vstupní dveře je možné zhotovit také z hliníku, který je extrémně odolný a lze od nich očekávat dlouhou životnost. Hlinkové dveře často působí velmi moderním vzhledem a hodí se k urbanistickým domům.

Kde vchodové dveře zakoupit?

Při výběru vstupních dveří je potřeba zvolit vhodného dodavatele. Originální a kvalitní vchodové dveře můžete zakoupit u společnosti Perito. Nabízí široký sortiment tvarů a typů dveřních výplní s ohledem na moderní vzhled i kvalitu používaných materiálů. Vybrat si můžete z více jak 300 výhodných variant dveřních výplní.

Jaká je nabídka Perito?

Nahlédnout můžete na internetové stránky, kde je k dispozici katalog produktů. Vybírat je možné z pěti sérii dveřních výplní. Tři série –  Premium, Elegance a Vizual jsou zhotoveny z HPL/ALU desek. Série Classic a Technic jsou pak vyráběny z plastu. HPL desky jsou vyráběny lisováním směsi syntetické pryskyřice. Tento materiál vám zaručí minimální roztažnost a vysokou odolnost. Dveřní výplně z HPL/ALU desek nabízí vyšší třídu kvality a možnost výběru z široké nabídky originálních dekorů dřeva, nebo barevných nástřiků dle RAL vzorníku. Plastové dveřní výplně představují levnější variantu, avšak, jak už bylo řečeno, plast reaguje na změny teploty. Tyto dveře můžete zvolit v bílém provedení nebo ve třech dřevodekorech, konkrétně zlatý dub, mahagon a ořech.

Zdroj fotografie: Perito