V dnešní době, kdy stále stoupají ceny energií a těžko říct, kam až budou sahat, je dobré přemýšlet nad tím, jak ušetřit na topení. Bez topení, v podstatě ani bez ohřevu vody, se v žádném případě neobejdeme. Je však možné topit účelně a ekologicky a to za použití tepelného čerpadla. Tepelné čerpadlo je naprosto šetrné vůči životnímu prostředí a pomocí něj lze na topení ušetřit ne malé částky.

Výhody tepelného čerpadla

Pro tepelné čerpadlo hraje několik faktorů. Jak už bylo řečeno je úsporné. Díky čerpání tepla z okolního prostředí se tak stáváte téměř nezávislými na cenách energií. Tepelné čerpadlo cca 75 % – 80% energie využívá z přírody a v tomto případě získáváte teplo zdarma. Zbytek je dodávám z elektrické sítě. Tepelné čerpadlo výrazně přispívá k lepšímu ovzduší. Pořizovací cena tepelných čerpadel je poněkud vyšší, avšak návratnost je díky nízkým provozním nákladům poměrně krátká, zpravidla 3 až 8 let v závislosti na typu tepelného čerpadla a také instalaci. Tepelná čerpadla navíc vyprodukují mnohem více tepla, než třeba klasické kotle. Provoz je velice tichý, čerpadlo se pohodlně ovládá.

Kvalitní české tepelné čerpadlo

Na našem trhu je k dostání několik odlišných typů tepelných čerpadel. Nesou označení např. země-voda, vzduch-voda, voda-voda. Pro české prostředí se nejvíce hodí tepelné čerpadlo země-voda nebo vzduch-voda. Vzduchová tepelná čerpadla, oproti těm zemním, jsou levnější, lépe se instalují a návratnost investice je rychlejší. Obliba těchto čerpadel právě čím dál více stoupá. Kvalitní čerpadlo vzduch-voda nabízí český výrobce Acond a tato čerpadla se řadí mezi špičku v účinnosti. Tepelná čerpadla Acond mají zajištěnou technickou podporu po celé ČR. Veškeré informace, jako jsou návody k používání, ovládání, servisní manuály jsou v češtině. Mezi přednosti tepelných čerpadel Acond patří chytrá regulace ACONDTherm, inovativní technologie, tichý provoz a snadné ovládání, nerezové provedení, záruka 5 let na tepelné čerpadlo a 10 let na kompresor, spolehlivý servis a možnost ovládání přes internet zdarma.

Tepelné čerpadlo Acond je dobrou volbou pro všechny, kteří si potrpí na kvalitu a české výrobky.

Zdroj fotografie: Acond