Ložnice je místem pro spánek. Dnešní nároky však myslí také na odpočinek a relaxaci během celého dne. Proto by měla být ložnice uzpůsobena tak, aby poskytla komplexnější funkce. Chcete si svou ložnici zařídit v tom nejmodernějším stylu? Potrpíte si na design, kvalitní a přírodní materiály? Inspirujte se s námi, jak si zařídit ložnice dle nejnovějších módní trendů.

Otevřený prostor i v ložnici

Pro ložnici je důležitý výběr místnosti, to by se mělo vyřešit na úplném počátku. Nejoblíbenější je umístění ložnice na sever, neboť vás zde ráno nebude budit ostré slunce a večer vám nebude znepříjemňovat usínání vedro. Trendem poslední doby je otevřený prostor, vzdušnost a to platí o pro ložnice. Někdo však uvítá soukromí, takže záleží na vás a samozřejmě na možnostech, které vám nabízí váš dům či byt. Pokud se rozhodnete pro otevření ložnice s dalšími místnostmi, např. obývacím pokojem, vždy si alespoň dané zóny rozdělte např. trendovou zástěnou apod.

ČTĚTE TAKÉ: Spěte sladce a hladce. Aneb jak se dobře vyspat?

Méně je více

Pohodlí a krása moderního stylu spočívá v jednoduchosti. V ložnici stačí pouze nejpotřebnější nábytek v podobě šatní skříně, prostorné postele, nočních stolků a případně komody. Stejně tak volte i doplňky. Pokud vám to prostor umožňuje, ideální je propojení ložnice s šatnou a tudíž celkově ložnici odlehčíte od skříní na ošacení. Moderní trendy jsou pro, aby bylo v ložnice co nejméně nábytku. Ten by měl skloubit jednoduché tvary a linie.

Barvy ložnice pro letošní rok

Je dobré, když je barevně sladěn nábytek i doplňky, nejlépe v příjemných uklidňujícím barvách. Zejména, pokud máte ložnici v otevřeném prostoru. Trendové barvy pro letošní rok 2012 jsou elegantní odstíny krémové, šedé, bílé v kombinaci s výraznějšími barvami jako je zlatá, červená nebo fialová.  Nic nezkazíte také barvou hnědou, černou a zelenou. Určitě je stále módní kombinace bílé a černé. I když černá barva není zrovna uklidňující, dodá však ložnici tajemnost. Můžete ji do ložnice zakomponovat v podobě designové tapety, nástěnné samolepky či povlečení.

Trendové materiály

Moderní ložnice myslí na přírodní prostředí, a proto je dobré volit přírodní či recyklovatelné  materiály. Zastoupení přírody by se mělo projevit v přírodních vzorech, motivech, přírodních barvách, použitím květin a samozřejmě také v kvalitním dřevěném nábytku.

Zdroj fotografií: nabytek-aldo.cz