Pokud plánujete nákup garážových vrat do své nové garáže, jistě se budete potýkat s rozhodováním, jaká garážová vrata pořídit. Na našem trhu se nachází několik typů garážových vrat a vybrat ta správná rozhodně není zrovna jednoduché. My vám nastíníme garážová vrata značky Lomax, která se řadí k jedničkám na trhu garážových vrat. Z nabídky Lomax si jistě vyberete ta garážová vrata, která skvěle zapadnou do vaší garáže.

Proč Lomax

Společnost Lomax je největším výrobcem garážových vrat, předokenních rolet a plotů a bran v ČR. Vyrábí špičkové a kvalitní výrobky. Garážová vrata vám zhotoví vždy s ohledem na vaše přání. Každá vrata jsou zhotovena na míru. Rovněž si jako jediná firma v ČR vyrábí vlastní lamely na garážová vrata. Garážov vrata Lomax jsou bezpečná, pevná, odolná a vyznačují se dlouhou životností.

Sekční garážová vrata

Sekční garážová vrata Lomax představují variantu, která nabízí velice dobrý poměr kvality a ceny. Otevírání těchto vrat je velice praktické. Sekční garážová vrata se otevírají výsunem ke stropu a tudíž nezabírají téměř žádné místo. Se sekčními vraty se dobře manilujeje, jsou bezpečná a mají vynikající tepelné a izolační vlastnosti. Skládají se z několika panelů, která jsou umístěny svisle nad sebou. Typ, povrch a barvu panelů si můžete vybrat tak, ať se vám hodí ke garáži i domu. Výhodou je velmi pestrá nabídka dřevěných dekorů, materiál je velice přirozený a na první pohled vás zaujme výrazná intenzita kresby struktury dřeva. U těchto vrat je zaručena dlouhá životnost a stálost.

Posuvná vrata

Jak už z názvu vyplývá, posuvná vrata, se otevírají posunem směrem do boku. Jedná se o elegantní řešení. Musíte mít však dostatek místa na některé boční části garáže, aby se dala vrata otevřít. Po technické stránce jsou posuvná vrata Lomax naprosto shodná se sekčními vraty Lomax. Stejně tak se skládají ze systému panelů, která působí velice přirozeně. Rovněž je možné si vybrat z široké škály odstínů, typ i povrch panelů a tudíž si přizpůsobit vzhled garážových vrat dle vašich představ. K dispozici jsou standardní barvy, jako je černá, bílá dle stupnice RAL apod. až po imitaci dřeva.

Rolovací vrata

Garážová rolovací vrata se hodí do každé garáže a otevírání je uzpůsobeno jako rolování ke stropu. Skládají se z lamel, která jsou zhotovena z PVC či hliníku. Umístění lamel je nad sebou. Rolovací vrata Lomax představují jednoduché a vzhledově povedená garážová vrata. Vhledem k tomu, že jsou dobře  konstrukčně a technicky řešeny, nezabírají v garáži téměř žádný prostor. Jsou vhodná i pro garáže, která jsou již postavená a není třeba tedy žádných stavebních úprav. Co se týče vzhledu, ten si můžete také stanovit, jako u předešlých vrat. Barevná škála nabízí barvy jako je černá, bílá, hnědá, béžová, šedá i imitaci dřeva.

 

Průmyslová vrata

Další typ garážových vrat představují průmyslová vrata. Fungují na principu rolovacích vrat s tím, že mohou být vyrobena z hliníkových nebo železných lamel. To zaručuje vysokou odolnost a maximální pevnost vrat. U společnosti Lomax jsou k dostání např. i průmyslová vrata protipožární. I tato vrata můžete pořídit do vaší garáže doma, protože po vzhledové stránce je možné natolik přizpůsobit, že mohou vypadat velmi atraktivně.

Zdroj fotografií: Lomax