Trend v bydlení se v poslední době ubírá směrem, kdy má byt nabídnout místnost, ve které si člověk odpočine a odreaguje. V dnešní uspěchané a stresující době totiž moc času na odpočinek nezbývá a když už se přece jen nějaká volná chvilka najde, jsme naopak líní za relaxem vyrazit. Ideální je tedy doma mít svůj relaxační kout, kde si můžete v klidu užívat a na nic nemyslet. K takovým účelům může sloužit koupelna, avšak, pokud máte k dispozici volnou místnost, vytvořte si ji speciálně na odpočinkové aktivity.

Co pořídit do relaxační místnosti?

Každý může odpočívat jiným způsobem, někdo v tom pravém slova smyslu, druhý zase aktivní činností. Jestliže se však zaměříme opravdu na to, co nám poskytne úlevu a oddech, můžeme si v jedné místnosti našeho bytu vytvořit domácí lázně. Ty upevní naši tělesnou i duševní kondici.  Dnes už není problém zakoupit např. vířivé vany, sauny, infrasauny, masážní vany či sprchové kouty s masážními tryskami. Ve vaně si můžete dopřát horkou koupel a užívat si bylinkovou, rašelinovou, pivní nebo třeba solnou lázeň. Sauna i infrasauna má blahodárné účinky na náš organismus a proniká i do vnitra. Uvolní celé tělo a má řadu dalších pozitivních účinků. Ve vířivce zase můžete prožít krásné chvilky se svým partnerem nebo partnerkou. Umístěte si zde také křeslo, které se dá polohovat. Na něj můžete ulehnout a třeba si přečíst svou oblíbenou knihu nebo jen tak odpočívat. Záleží tedy na vás, co vše si do této místnosti pořídíte, zda budou domácí lázně součástí koupelny nebo jako samostatná místnost, ve které budete mít větší možnosti a více místa k zařízení.

Nezapomeňte na detaily

K dotvoření atmosféry jsou zapotřebí potřebné prvky, které onu relaxační chvilku navodí. Do místnosti si pořiďte speciální LED svítidla, která místnost osvítí tím správným světlem. Osvícení má velký vliv na to, jak budete daný prostor vnímat a jak se v něm budete cítit. Díky nim lze osvítit to, co potřebujete vyzdvihnout. Samozřejmě je ideální také zapálit svíčky či vonné tyčinky, které vytvoří romantickou a jedinečnou náladu. Myslete však na to, že nechcete být v takových okamžicích nikým rušeni, respektivě spatřeni cizími pohledy. Proto se do takové místnosti volí plastové okna s mléčnými skly, skrze které nelze vidět. Jestliže už máte okno namontováno a sklo je čiré, zakupte případně závěsy, které budou velice zajímavým designovým prvkem nebo klasické žaluzie. Tak budete mít zajištěno maximální soukromí a můžete se oddávat bez nervů příjemným chvilkám.

Zdroj fotografie: www.bazenovysvet.sk