Přemýšlíte, jak svým dětem zpříjemnit pobyt na zahradě, avšak nechcete na ní stavět zrovna dětské hřiště? Možností je spoustu a v poslední době jsou velice oblíbeným hracím prvkem dětské trampolíny. Na mnoha zahradách u rodinných domů je můžeme vidět. Jsou skvělou venkovní zábavu pro děti. Zahradní trampolíny jsou docela hitem a představují dobrý způsob, jak přimět děti ke zdravému pohybu, při kterém se pobaví a zažijí spoustu legrace.

Trampolíny jsou praktické

Pokud máte děti a zahradu, děti určitě touží mít venku něco, na čem či s čím si mohou hrát. Obvykle vás právě napadne dětské hřiště s houpačkou či skluzavkou, případně pískoviště pro zcela malé děti. Jenže stavba dětského hřiště vyžaduje určité stavební úpravy na zahradě a hřiště vám pak na zahradě zůstane. Kdežto trampolíny nevyžadují složitou montáž ani žádné zásahy na vaší zahradě. Z tohoto pohledu jsou praktickým řešením, protože ji pouze sestavíte, kdykoli složíte a schováte.

Trampolíny jsou moderní

Popularita trampolín značně stoupá a úspěšně nahrazují klasická dětská zahradní hřiště či pískoviště. Jedná se v podstatě o sportovní náčiní a je určeno ke skákání. A skákání má pozitivní vliv na zdraví i psychiku člověka. Obecně chybí dětem pohyb a právě na trampolíně se mohou vaše děti aktivně a přitom nenuceně pohybovat. Vy si mezitím můžete věnovat práci na zahradě a máte jistotu, že se vašim dětem nic nestane, protože trampolíny s ochrannou sítí zamezí jakémukoli pádu. Na trampolíně si vaše děti zlepší koordinaci, rovnováhu i prostorovou orientaci.

Jakou trampolínu pořídit?

Trampolíny lze sehnat v mnoha velikostech, od průměru 90 až 460 cm. Navštivte např. internetové obchody hawaj.cz nebo havaj.cz, kde mají v nabídce ověřené a certifikované trampolíny s nulovými reklamacemi. Trampolínu vybírejte s ohledem na maximální nosnost a zvažte prostorové možnosti. Kolem trampolíny by měl být alespoň metr volného prostoru po celém obvodu. Určitě zakupte trampolínu i s ochrannou sítí, která zajistí bezpečnost. K vhodným doplňkům patří schůdky, které zkomfortní vstup a výstup. Trampolínu rozhodně postavte na bezpečné místo, rozhodně ne třeba pod velký strom.

Publikováno v kategorii: Zahrada