V každé domácnosti máme ne jeden odpadkový koš. Své opodstatněné místo má zejména v kuchyni, ale třeba také v pracovně, dětském pokoji, v koupelně nebo WC. Určitě si říkáte, že když kupujete odpadkový koš, je jedno, jaký vyberete. Hlavně, že se do něj vejde nepotřebný odpad. Jenže se mýlíte. Odpadkový koš může být zajímavým prvkem každé kuchyně a rozhodně to nemusí být nevzhledná plastová a špinavá obluda. Moderní koše jsou velice trendy a my vám přináší malou ochutnávku na odpadkové koše, které se hodí do každé pěkné kuchyně.

Jaký odpadkový koš vybrat?

Při vybírání odpadkového koše máte několik možností. Lze zakoupit volně stojící odpadkový koš či vestavěný. Dále máte možnost vybírat z varianty, kde je nutné manuálně otevírat víko nebo zvolit bezdotykový odpadkový koš, kterého není potřeba se dotýkat. Pokud se zaměříme na odpadkový koš obecně, důležité je, aby měl víko. V kuchyni vyhazuje zpravidla organický odpad, ten se rozkládá a následně zapáchá. Víko zabrání tomu, aby se nepříjemný odér linul vaší kuchyní. Zvolte spíše otevírání víka nášlapným mechanismem. Ruční otevírání totiž není vůbec hygienické. Co se týče materiálu, odpadkové koše se vyrábějí nejčastěji z plastu, nerezu, chromu. Moderněji zaručeně vypadají odpadkové koše z nerezu, matného nebo lesklého, a pořídit si je můžete v mnoha rozmanitých barvách.

ČTĚTE TAKÉ: Hrnce tvoří základ každého vaření

Volně stojící koše můžete umístit někam ke kuchyňské lince. Budou tedy na očích, a proto se soustřeďte na design koše. Nebojte se výraznějších barev, které dodají odpadkovému koši na zajímavosti. I tvar může být různý, např. oválný, kulatý, obdélníkový či třeba rohový. Rohové odpadkové koše představují praktickou variantu, která šetří místo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naprosto špičkovou technologii a kvalitu nabízí bezdotykový odpadkový koš. Zajistí vám hygienické vhazování odpadu a ušetří vám i čas. Nebude jej muset totiž tak často čistit. Jelikož se jej v podstatě nedotýkáte, zůstane pořád krásně naleštěný a čistý.

bezdotykový odpadkový koš

Pokud ekologicky smýšlíte, bude pro vás zaručeně nejvhodnější koš na třídění odpadu. Nabízí např. 3 samostatné koše, přičemž každý z nich má víko v jiné barvě.

koš na tříděný odpad

Jestliže máte vestavěnou kuchyň, můžete vybírat mezi vestavěnými koši. Rovněž vám ušetří místo, neboť je zabudován zpravidla ve spodní skříňce kuchyňské linky. Plnění koše je praktické. Jakmile otevřete dvířka skříňky, otevře se vám i koš. Není problémem umístěni vpravo i vlevo.

vestavěný odpadkový koš

Nekupujte nudný a nezajímavý odpadkový koš, vsaďte na výjimečnost, praktičnost a kvalitu. Spojte krásné s užitečným. Odpadkový koš vám bude sloužit nejen k odkládání odpadu, ale jako designový prvek kuchyně.

Zdroj fotografií: odpadkovykos.cz