Máte doma zahrádku, na které rádi a často trávíte čas? Zejména, pokud panuje krásné, teplé a slunečné počasí, máme tendenci se na zahrádce udržovat, co nejdéle. Jenže mnohdy to na pálícím slunci a při vysokých teplotách nejde vydržet. V takových případech bychom jistě všichni skočili do vody a osvěžili se. Ne každý si však může dovolit bazén, proto vám tento problém může vyřešit solární sprcha. Ta představuje perfektní prostředek k osvěžení a pokud přece jen bazén máte, tvoří k němu praktický doplněk.

Proč je výhodné pořízení solární sprchy?

Solární sprcha najde na vaší zahradě široké využití. Jak, už bylo řečeno, jestliže nemáte bazén, poskytne vám sprcha žádané osvěžení. V opačném případě, pokud bazén máte, je sprchování před každým koupáním a vstupem do bazénu hygienické. Osprchování také šetří vaše náklady. Do vody se nedostane tolik bakterií a nečistoty, jako je prach, tráva, písek apod., tudíž nebude potřeba tolik o bazén pečovat a ošetřovat vodu bazénovou chemií. O po pobytu v bazénu je pak dobré se znovu osprchovat. Smyjete ze sebe bazénovou chemii a jste krásně čistí. Výhody solární sprchy na zahradě určitě ocení i zahrádkáři a ekologové. Získáte naprosto ekologický ohřev vody. Pokud budete pracovat na zahrádce a budete špinaví od hlíny, pod solární sprchou se krásně osprchujete, aniž byste museli vcházet do domu do koupelny a smýt ze sebe špínu tam.

ČTĚTE TAKÉ: Jak udržet čistou vodu v bazénu?

Ekologický provoz

Solární sprcha disponuje solárním konektorem, který využívá slunečního záření a dokáže ohřívat vodu. Provoz vás tedy nic nestojí, je zcela zdarma a tento alternativní zdroj je vůči životnímu prostředí šetrný. Bez jakýchkoliv výdajů budete mít k dispozici teplou užitkovou vodu a té si budete moci užívat obvykle od dubna do září, respektivě v závislosti na počasí.

Jaké zahradní sprchy je možné zakoupit?

V případě, že budete vybírat solární sprchu, doporučujeme zakoupit takovou, kterou lze zabudovat na pevno, nebo-li stabilní sprchu. Je možné ještě pořídit, závěsnou sprchu, která se dá přenášet, ale ta vám neposkytne takový komfort. Kvalitější model na pevno, je sice potřeba umístit do země, přišroubovat na betonový podklad, ale umožňuje regulovat teplotu vody a nabízí větší zásobník. Ideální místo pro umístění solární sprchy by mělo být slunné a chráněné před větrem. Voda v zásobníku se totiž ohřeje tím rychleji, čím déle na konektor bude svítit slunce. Vítr by zase ohřívání zpomalil.

Zdroj fotografie: havaj.cz

Publikováno v kategorii: Zahrada