Určitě jste již zažili situaci, kdy jste vyklízeli skříň a dávali stranou sezónní věci či ty, které již nepoužíváte. Následně vám vznikl problém, kam však s těmito věcmi? V takových a podobných situacích by jste jistě nejčastěji sáhli po krabicích, kam lze krásně uložit to, co potřebujete uskladnit. A ačkoli neposíláte balíky nebo se zrovna nestěhujete, takové krabice se hodí do každé domácnosti. Lze do nich schovat cokoli, co využíváte právě jen sezónně nebo momentálně nepoužíváte a uložit třeba na nástavce na skříních, na půdu, do sklepa, do garáže apod.

Krabice jsou nejčastěji zhotoveny z papíru nebo kartonu, jsou tedy velmi lehké, snadno přenositelné, avšak poměrně pevné. Jedná se o obalový materiál, který slouží k úschově nebo přepravě různých věcí a zboží, aby se obsah v nich nepoškodil, neodřel, nerozbil atd. Jelikož jsou papírové krabice cenově nenáročné, většinou v nich obdržíte to, co jste si objednali a zakoupili. A obchodníci volí papírové krabice či kartonové krabice proto, aby se k vám zboží dostalo dobře a bezpečně zabalené. Výhodou je variabilita krabic, neboť mohou být různé velké, liší se tvarem i počtem vrstev, např. tří-vrstvé, pěti-vrstvé, sedmi-vrstvé krabice. A pokud potřebujete nějaký specifický rozměr nebo tvar, který neumíte sehnat, výrobci jsou dnes schopni vyrobit téměř jakoukoli krabici na míru.

Pokud se budete stěhovat, rekonstruovat nebo malovat, kartonové krabice vám pomohou vyřešit problém, kam vše schovat. Přece jen jsou jedny z nejlepších pomůcek k přepravě a úschově. Máte jistotu, že se vám obsah uvnitř nezapráší a nepoškodí. Občas se vám budou hodit i v případě, že vyrazíte na nákupy. Často toho nakoupíte tolik, že vám ani nákupní tašky nestačí a přeprava v papírových krabicích je praktická. Dají se krásně naložit do auta a lze je skládat vedle sebe, na sebe apod.

S krabicemi si mohou vyhrát i vaše děti. Mohou totiž skvěle posloužit jako domečky nebo hrady pro ně samotné. Není vůbec problém sehnat takové papírové krabice, které budou větších rozměrů a budou pro vaše děti ideálním domem. S menšími krabicemi si může pohrát například vaše dcerka a využít je jako domeček pro panenky. Váš syn si zase může postavit garáž pro svá autíčka. A jelikož jsou krabice papírové, můžete upustit vy i vaše děti uzdu fantazie a krabice si jakkoli vymalovat a ozdobit.

Ke krabicím se vám bude hodit i doplňkový balíci materiál, jako jsou lepící pásky, vázací pásky, spony či fólie, kterými krabice zpevníte, zalepíte a zavřete. K dostání je i výplňový materiál pro případy, kdy chcete uložit něco křehkého.

Zdroj fotografie: obalykredo.cz