V každé domácnosti se nachází cennosti, o které bychom velmi neradi přišli. Každý může pod pojmem cennost vnímat něco jiného. Pro někoho to mohou být rodinné šperky, porcelánový servis po babičce, vzácný obraz, sbírka známek či hotovost. Tento majetek si chráníme a potřebujeme mu věnovat zvláště pozornost. Jenže nestačí pouze třeba klasická skříň, do které cennosti uložíme, ale bezpečnostní vybavení.

Cennosti ukryté na typických místech

Počet loupeží rodinných domů a bytů bohužel neustále roste. A zejména v období dovolených, které zrovna prožíváme, mají takoví podomní zlodějíčci hotové Vánoce. Ví, že rodiny odjíždějí k moři a nechávají byty prázdné, bez dozoru a mnozí z nich si své cennosti schovávají na typická místa. Dobře zařízený obývací pokoj má alespoň jednu skříň, která je častým úložištěm cenností. Nechybí v něm případně i další drahé věci, které máme, protože je vystavujeme právě v obývacím pokoji, abychom se jimi mohli chlubit. Hodně oblíbenou místností pro úschovu našeho cenného majetku je ložnice. Že i vy máte peníze pod postelí? Taková místa nejsou pro zloděje překážkou, ba naopak jdou často na jistotu.

Bezpečnostní prvky v bytě

Zabezpečení domu a bytu by se nemělo podceňovat. Za samozřejmost, která by neměla chybět v žádném bytě, lze považovat vstupní bezpečnostní dveře. Velice praktické jsou i venkovní žaluzie nebo mříže do oken. Kdyby se však zlodějům k vám domů přece jen podařilo dostat, nenechte nic náhodě a pořiďte si do své domácnosti trezor. Jedině tak máte jistotu, že případný zloděj při nevítané návštěvě utře nos a budete odcházet s prázdnou. Do těchto zařízení lze bezpečně ukrýt to, co je vám drahé. Trezory mohou být volně stojící nebo zabudované. Ty volně stojící představují kvalitní bezpečnostní skříně. Ty menší lze ukrýt tam, kde uznáte za vhodné. Zabudované trezory jsou o něco dražší a jejich instalace náročnější. O to více poskytují vyšší zabezpečení. Lze je zabudovat do zdi, do podlahy apod.

Podle čeho trezor vybrat?

Trezory, jež jsou na našem trhu dostupné, lze rozlišit podle bezpečnostní třídy. Je jich celkem sedm a udávají, v jaké míře trezor dokáže uchované předměty ochránit. Nejprve si ujasněte, jaký trezor potřebujete, k jakému účelu a následně vyberte bezpečnostní třídu. Velice kvalitní je trezorová technika od wertheim.sk. Zde se můžete obrátit se svými dotazy a poradit se, jaký typ trezoru by byl pro vás vhodný.

Rada na závěr:

Pokud nechcete do trezoru moc investovat, zároveň vám záleží na tom, aby byly vaše cennosti dostatečně ochráněny, zejména v době, kdy budete mimo domov, postačí vám menší volně stojící trezor. Ten je možné dále ukrýt třeba do skříně. Velice pěkné skříně, jak do obývacího pokoje, tak do ložnice najdete na nabytekmagenta.cz. Trezor by totiž neměl být na očích a vždy by měl být na místě, kde na něj nelze vidět, i když je bezpečný.