V dnešním článku bychom vám rádi poskytli několik rad a tipů, které chceme pojmout v duchu, co můžete udělat navíc pro váš rodinný dům nebo zahradu? Nejprve se zaměříme na zateplení domu, které je v poslední době hodně skloňované a rovněž se na řadě rodinných domů, a nejen na nich, provádí. Popíšeme si, proč i vy byste se měli pro zateplení domu rozhodnout. Následně přeskočíme na zahrádky a povíme si, čím byste mohli vylepšit tu vaši. Zmíníme se o sklenících, protože právě nyní je sezóna, kdy je nejvíce využíváme. Na závěr se budeme věnovat kutilských dílnám a tomu, proč je dobré mít doma takový koutek s nářadím apod.

Zateplení domu – řešení, které prospěje vašemu domu i peněžence

Majitelé rodinných a panelákových domů, také jiných staveb, v poslední době hledají způsoby, kterými by mohli ušetřit na energiích. Dobré a výhodné zateplení domu představuje jednu z cest, jak je možné ušetřit na vytápění. Zateplením vyřešíte únik tepla z domu, vyhnete se také problémům jako jsou mokré zdi, vlhkost v domě a tepelným mostům. Zateplení je možné provést vnitřní nebo vnější. Vnější zateplení se využívá častěji, protože je méně náročné a rychlejší. V tomto případě hovoříme o zateplení fasády. Vnitřní zateplení obnáší zásahy do konstrukce domu. Také si můžete nechat zateplit stropy. V případě zájmu o zateplení, klikni zde. Je vyžadováno, aby bylo zateplení provedeno odbornou firmou, která zhodnotí, v jakém stavu je váš dům a zvolí vhodný zateplovací systém. Zateplení je docela finančně náročná, nicméně návratnost je zaručena.

Skleník – komfortní řešení pro vaši zahrádku

Pokud byste rádi udělali něco s vaší zahrádkou, na které pěstujete ovoce a zeleninu, ale úroda není nikterak bohatá, pořiďte si místo klasických záhonů skleník. Ve skleníku panuje jiné klima, je v něm tepleji a rovněž vyšší vlhkost, což rostlinám při jejích růstu a plození prospívá. Patřičné klimatické podmínky zajistí např. dobré plexisklo, sklo, polykarbonát apod., což jsou materiály, ze kterých se skleníky vyrábí. Sklízet v něm můžete přibližně od května do září a pěstovat v něm lze typickou zeleninu, jako jsou okurky, rajčata, papriky, nejrůznější saláty, ředkvičky, mrkve, z ovoce např. hroznové víno, ale také exotičtější plodiny, jmenujme kiwi, fíky, pomeranče, mandarinky, citróny a další. Ve sklenících se daří i melounům. Stručně řečeno budete moci díky skleníku pěstovat i to, co byste z klasického záhonu nesklidili.

Kutilská dílna – v nouzi přijde vhod

Mezi muži se najde mnoho kutilů, kteří si neumějí představit bydlení bez nějakého kutilského koutu. Obvykle je mu vyhrazena celá místnost v bytě, v garáži nebo se nachází v zahradním domečku na zahradě. Najdeme zde nejrůznější ruční nářadí, ať už je to kladivo, šroubovák, kleště, ale i elektrické nářadí, např. vrtačka, bruska, frézka nebo důležité součástky a komponenty, o to levná ložiska, šroubky, matky, hřebíky a další. Mohli bychom toho jmenovat spousty. A proč se zmiňujeme právě o kutilské dílně? Velice často se stane, že je potřeba v domě nebo na zahradě něco opravit? A co potřebujete obvykle k tomu, abyste mohli dát vše do původního stavu? Nejrůznější nářadí! Nikdy tedy nevíte, co se vám bude hodit a to nemusíte být zrovna nadšeným kutilem. Alespoň základní výbava by neměla chybět ani u vás, a té je dobré mít vyhrazeno určité místo v domě nebo zahradě, abyste měli vždy jasno, kde máte potřebné nářadí hledat.