O letošním létě lze doposud hovořit jako o dokonalém létě. Celý červenec i počátek srpna si můžeme stále užívat neuvěřitelných tropických teplot, na které jsme zvyklí spíše z jižních krajů a dovolených u moře. Úmorná horka však nejsou zcela příjemná, pokud se nemáte kde zchladit nebo osvěžit. Jestliže vám chybí bazén na zahradě, tak dále nečekejte a dopřejte si i vy ten největší komfort na zahradě díky vlastnímu bazénu. Zajisté jej ještě letos několikrát využijete, neboť předpovědi jsou velmi optimistické a slibují nadále velice vysoké teploty.

Bazén je investicí na několik let

Jestliže si říkáte, že už nemá cenu bazén letos pořizovat, mýlíte se. Nebudete jej přeci kupovat pouze na tento rok, respektivě léto, ale i na další roky, protože jej můžete využívat opakovaně každou sezónu. Nemusíte se tedy každé léto mačkat na přeplněných koupalištích, abyste si i vy užili pár dní u vody, jakmile je hezky. Kvalitní bazén vám vydrží několik let, a pokud vzpomeneme zastřešení bazénů, jedná se o doplněk k bazénu, díky kterému si můžete prodloužit pobyt v bazénu o několik měsíců, obvykle na půl roku. I nyní je tedy správný čas pro pořízení bazénu na vaši zahrádku.

Podle čeho se rozhodovat při výběru bazénu?

Výběr bazénu rozhodně není jednoduchý, jelikož nabídka, která na našem trhu je, je docela široká. Zeptali jsme se proto majitele společnosti Albixon, jež je největším výrobcem bazénů a zastřešení bazénů nejen u nás, ale v celé Evropě, na co byste se měli při výběru bazénu soustředit. „Budoucím majitelům bazénu doporučujeme v prvé řadě vybrat prostor, kde bude bazén umístěn. Poté přeměřte dané místo, sepište si rozměry a podle nich vybírejte velikost bazénu.“ S velikostí souvisí i tvar. Obvykle máte na výběr z tvarů jako je kruh, obdélník či ovál. Vyrobit se dá i atypický tvar.

ČTĚTE TAKÉ: Nadzemní nebo zapuštěný bazén? Jejich výhody a nevýhody

Rozhodnout byste se měli mezi zapuštěným, částečně zapuštěným nebo nadzemním bazénem. Jednotlivé typy se liší nejen provedením, ale i cenou. Cenově náročnější jsou samozřejmě bazény, které jsou umístěny v zemi, nicméně poskytují mnohem větší komfort a vyznačují se delší životností. „Naše nabídka bazénů Albixon zahrnuje několik provedení. Jedná se o samonosné, přelivové, laminátové, fóliové nebo nadzemní bazény. Zákazníci často volí nejlevnější variantu, kterými jsou nadzemní bazény, ty však představují dočasné řešení. Pokud chcete bazén třeba i na 50 let, investujte např. do samonosného bazénu“, uvedl majitel společnosti.

Ukázka venkovních bazénů:

samonosný bazén - atypický tvar
přelivový bazén - obdélník se zaoblenými rohy
laminátový bazén - obdélník
fóliový zapuštěný bazén - ovál
nadzemní bazén - kruh

Na závěr:

Bazén je investicí, kterou je potřeba důkladně naplánovat. Nejlépe se osobně dostavte přímo za prodejcem bazénů a na místě se pobavte o vašich možnostech, ať už prostorových, tak finančních. Využít můžete klidně i telefonní kontakt nebo komunikaci skrze internet. Nechte si poradit, abyste nekoupili bazén, který vám posléze neuspokojí vaše požadavky.

Publikováno v kategorii: Zahrada