Ložnice je místností, které při zařizování bytu nevěnujeme tolik pozornosti. Soustředíme se obvykle na obývací pokoj s kuchyní, neboť právě tyto části bytu považujeme za ty, které by měly vypadat reprezentativně. Jenže i ložnice je ne méně důležitá, neboť v ní trávíme dostatek času, i když převážně spánkem. Abychom však mohli klidně a nerušeně spát a odpočívat, je nutné, aby nám zde bylo útulně a příjemně. A to nám v jisté míře může komplikovat oblečení, ložní prádlo a nejrůznější sezónní věci, které často ukládáme právě do ložnice.

Ložnice není skladiště!

V ložnici je potřeba myslet zejména a prostor. Pokud se vám budou povalovat po zemi hromady oblečení, bot a módních doplňků, taky třeba povlečení, prostěradla, ručníky apod. a ložnice se stane v uvozovkách domácím skladištěm, to vám jistě na klidném spánku nepřidá. Tyto problémy s nedostatkem úložného prostoru však elegantně a jednoduše vyřeší velké šatní skříně, ideálně vestavěné. Moderní vestavěné skříně krásně do vaší ložnice zapadnou, dodají ji určitou harmonii a vy získáte mnoho prostoru pro ukládání všeho možného, nejen oblečení. Přinášíme vám tedy inspiraci, jak vyřešit úložný prostor díky vestavěným skříním.

Jak ušetřit místo v ložnici?

Vestavěné skříně na míru jsou ideálním řešením pro každou ložnici. Pokud je porovnáme s běžnými skříněmi, získáte až o polovinu více úložného prostoru, a to ve formě zásuvek, polic i šatních tyčí. Vestavěné skříně na míru nabízejí maximální využití prostoru. Nemusí řešit jen potřebu úložných prostor, ale je možné jimi i efektivně oddělit jednu místnost a udělat z ní dvě. Třeba v ložnici můžete vestavěnou skříní oddělit spací část od té šatní. Vytvoříte si tak samostatnou ložnici s postelí a zvlášť šatnu.

Ukázka vestavěných skříní:

Výhody vestavěných skříní?

Vestavěné skříně na míru sčítají mnoho výhod. Lze je umístit do místnosti tak, abyste maximálně využili prostor, který se vám nabízí. Zaplní se tak nejrůznější výklenky, rohy s ohledem na každičký centimetr. Odepřít jim nelze ani atraktivní a moderní vzhled. Taková skříň se stane reálným designovým prvkem každé ložnice. Vestavěné skříně mohou ložnici obohatit i o zrcadla. Ty můžete umístit dovnitř skříně. Pokud však budou na dveřích vestavěné skříně, opticky se zvětší prostor ložnice. Vestavěné skříně obvykle disponují praktickým posuvným otevíráním, díky kterému je možné opět ušetřit místo. Dřevěné vestavěné skříně lze zkombinovat s jinými moderními materiály, jako je matné nebo barevné sklo. Dají se použít i méně tradiční výplně jako je bambus, papírový koberec, děrované desky či další přírodní materiály. Až vás přestane skříň bavit, můžete si ji ozdobit samolepícími dekoracemi, rodinnými fotografie dle vaší fantazie.

Jak na ukládání oblečení v ložnici?

Možná se ani nepozastavujete nad tím, jak ukládat oblečení, boty a další věci, třeba ty sezónní. V ložnici je pro vás důležitá hlavně postel a matrace, ale určitě není příjemné se přehrabovat ve skříních mezi pomačkaným prádlem. Právě vestavěné skříně na míru jsou v tomto ohledu nejlepším řešením, neboť uvnitř ukrývají propracovaný systém na ukládání oblečení. Do vestavěných skříní si můžete nechat zhotovit výsuvné police, šuplíky, vysouvací ramínka a různé druhy šatních tyčí. Praktické jsou i drátěné koše a police, které využijete na ukládání bot a třeba ponožek. Třeba na kalhoty se vám mohou hodit speciální kalhotovníky.