1479V poslední době se v domácnostech zabydluje nová stylová dekorace – samolepky na zeď s nejrůznějšími motivy. Popularitu si získaly díky jednoduchosti s jakou se dají aplikovat na zeď a širokým možnostem, které jednotlivé motivy nabízejí. Každá samolepka je totiž originál a je vyráběna tak trochu na zakázku. Obvykle totiž můžete vybírat nejen z několika velikostí u každého motivu, ale také z několika barevných variací (ne každá stěna je bílá :-). Vybrat lze také, zda bude obrázek zrcadlově obrácen.

Velikost

Přitom velikostí dosahují rozměrů často až ke dvěma metrům na výšku, takže se na stěně hezky vyjímají, často jsou dominantním prvkem v místnosti. Daleko častěji se ale vybírají samolepky s motivy méně nápadnými, které doplňují styl designu bytu, nebo vyplňují prázdné a suché místo na stěně.

Motivy

A motivů je opravdu mnoho! Tradičně vedou v prodejnosti samolepky s motivy květin. Sem spadají nejen veškeré klasické květiny, ale také stromy, či palmy a v neposlední řadě květinové ornamenty, které příjemně doplňují interiér domácnosti. Palmy zpravidla volí zcestovalé páry a rodiny do obývacího pokoje, kam si chtějí přenést trochu exotiky. Naopak do koupelen se hodí právě ornamenty, či motivy s vodní tématikou (ryby, ptactvo, bubliny a podobně). Do dětských pokojů se hodí především motivy s roztomilými, či zcela neutrálními motivy, většinou jsou to zvířata, motýli a podobně.

1437

4071

854

860

Samolepky se hodí do jakéhokoliv pokoje v bytě a to dokonce i do koupelny, či dětského pokoje. Při cenových relacích, za které jsou dnes samolepky na zeď dostupné, si může byt, či dům vyzdobit opravdu každý. Pokud si nevíte rady, nebo se chcete podívat na užitečné tipy, navštivte tyto stránky, kde najdete nejen krásné samolepky na zeď, ale také návodná videa ukazující, jak lepit samolepky na zeď.