postele z masivuDřevo využívá lidstvo od nepaměti ve svůj prospěch a je snad nejstarším stavebním materiálem. Sloužilo a stále se využívá nejen k výrobě budov, ale i vybavení do domácností a nábytku. Nábytek ze dřeva má své jedinečné kouzlo a vdechne do každého domu kousek přírody. Základem každé ložnice je postel a v kombinaci s masivním dřevem představuje ideální spojení. Dnes se zaměříme právě na postele s masivu a poradíme vám, jak a kde vybrat tu správnou.

Proč masivní dřevo?

Masivní postele představují určitou trvalou hodnotu, neboť vám mohou sloužit po několik generací. Zaručí vám příjemný, klidný a hlavně zdravý spánek. Postel, jež je vyrobena z kvalitních masivních dřevin, sčítá řadu předností, kterých není málo. Jednak je to dlouhá životnost, kvalita, stabilita, pevnost, rovněž nádherná vůně a na oko působí velmi esteticky. Postelím, a nábytku z masivu obecně, nelze upřít ekologičnost, protože se jedná o přírodní materiál, který se dá případně dále zpracovat. Nespornou výhodou je i nenáročnost masivu na údržbu.

Jaké dřeviny se nejčastěji využívají k výrobě postelí?

Postele z masivu se vyrábějí z různých dřevin a lze je dále kombinovat s jinými materiály, jako je dřevotříska, lamino nebo kov. V českých podmínkách se k výrobě postelí využívá nejčastěji borové, smrkové nebo bukové dřevo. Borovicové dřevo je typickým materiálem pro dřevěné postele, jehož zvláštností je barevný odstín, který přibližně během tří let ztmavne až o dva odstíny. Toto dřevo je pevné, pružné a zároveň dostatečně měkké. Zejména do moderních a elegantních domácnosti se hodí postele ze smrkového dřeva, a to z toho důvodu, že smrkové dřevo má smetanově bílou až jemně nahnědlou barvu, což je velmi trendy. Typickým rysem jsou i výrazné letokruhy. Oblíbené jsou rovněž postele z bukového dřeva, jež vynikají svým kvalitním zpracováním, tuhostí a pevností. Bukové postele si udržují barevnou stálost a jsou krásné po mnoho let.

Proč postel s úložným prostorem?

Když zvolíte postel z masivního dřeva, doporučujeme zároveň pořídit takovou, která disponuje úložným prostorem. Nikdy není místa nazbyt a další úložný prostor se v každém bytě velmi hodí. Do postele s úložným prostorem lze uskladnit kupříkladu náhradní lůžkoviny a ložní prádlo. Místo se zde najde třeba i na ručníky či cokoli, co chcete uchovat na horší či budoucí časy.

Chcete se inspirovat?

Kdo by nechtěl za své peníze jistotu opravdové kvality? Pakliže to vidíte stejně, měli byste se zajímat o nabídku masivních postelí s úložným prostorem, kterou naleznete na stránkách ceskaloznice.cz firmy BOGARTECH s.r.o. Zaměřuje se výhradně na celomasivní nábytek. Jedná se o českou výrobu a my vám na závěr přinášíme malou ochutnávku na následujících fotografiích.

Postel s úložným prostorem z srkového dřeva, cena: Kč
Postel s úložným prostorem ze smrkového dřeva, cena: 20 924 Kč
Postel s úložným prostorem z borovice, cena: 19 829 Kč
Postel s úložným prostorem z borovice, cena: 19 829 Kč
postel s úložným prostorem z buku, cena: 23 894 Kč
Postel s úložným prostorem z buku, cena: 23 894 Kč
Postel s úložným prostorem z bukového dřeva s vysokým čelem, cena: 39 240 Kč
Postel s úložným prostorem z bukového dřeva s vysokým čelem, cena: 39 240 Kč

 Zdroj fotografií: ceskaloznice.cz