sekční vrata úvodHledáte do své nové garáže vhodná garážová vrata? Anebo potřebujete vyměnit ta stávající, neboť špatně doléhají a nevypadají ani hezky? Taková váš automobil a další majetek uvnitř garáže dostatečně neochrání. Ať už je ten správný čas pro výměnu starých vrat nebo nákup nových, jistě budete řešit problém, jaký typ pořídit. Jejich hlavní funkcí je zejména chránit, zároveň jsou však kladeny nároky na estetickou stránku. Měly by tedy být nejen funkční, ale také přispět k celkovému vzhledu vašeho rodinného domu.

Jaká je moderní varianta garážových vrat?

Na našem trhu se nachází mnoho druhů garážových vrat lišící se svou funkčností, vlastnostmi a způsobem otevírání. Odlišnosti spočívají kupříkladu v tepelně-izolačních vlastnostech, odolnosti, bezpečnosti, manipulaci, možnostmi ručního nebo dálkového ovládání, použitými materiály a obecně technickými parametry. Vybírat můžete z různých tvarů a barev. Pokud však dáváte přednost moderní variantě, pak jsou pro vás jistě nejvhodnější sekční garážová vrata. Oproti jiným typům je jejich hlavní výhodou zejména snadný přístup do garáže. Nepotřebují totiž téměř žádný prostor před vjezdem, ani uvnitř.

Proč byste měli zvolit sekční garážová vrata?

Existuje několik důvodů, proč byste měli vsadit na sekční garážová vrata. Ať už si vyberte ta, která se vysouvají pod strop nebo do boku, jsou velice nenáročná na prostor a zabírají jen minimum místa. Tak získáte dostatek volné plochy uvnitř garáže pro automobil a ukládání dalších věci. Vyrábějí se z lamel, díky nimž se otevírají a zavírají po sekcích. Lamely jsou vedeny ve vodících kolejnicích, které se osazují z interiérové strany. Instalace není nikterak náročná, ani na čas. Tento tyto vrat lze ovládat ručně, jak pomocí elektřiny, pohodlnější je však určitě varianta na elektrický a dálkový pohon. Jejich velkou přednosti je univerzálnost. Jsou totiž vhodná do 99 % otvorů a využít je můžete i tehdy, pokud je chcete vyměnit dodatečnou montáží za dosluhující vrata. Tato vrata můžete mít jak pro jedno stání, tak dvojgaráž.

Jaké jsou vlastnosti sekčních garážových vrat?

Garážová vrata sekční mají řadu vynikajících technických vlastností. Mohou se pochlubit perfektní tepelnou izolací, minimální hlučností, bezproblémovým chodem, nenáročností na údržbu, dlouhou životností, snadnou manipulaci, velmi dobrou bezpečností a v neposlední řadě také atraktivním a moderním designem.

Abyste si mohli lépe představit, jak vypadají, zavítali jsme k jednomu z výrobců garážových vrat, na stránky www.unoal.cz, a přinášíme vám alespoň malou ochutnávku těchto výjimečných vrat. Zde si samozřejmě můžete nová objednat.

sekční vrata 1

sekční vrata 2

sekční vrata 3

sekční vrata 4

sekční vrata 5