sedačka úvodSedací souprava je středem každého obývacího pokoje. Zde se soustředí veškerá pozornost a na ni trávíme volný čas u sledování televize, při čtení knížek, když přijde návštěva apod. Představuje místo, kde se schází celá rodina, aby byla pospolu, zároveň by na ni měl mít každý svůj soukromý prostor. Variant a typů sedacích souprav je nespočet. Ať už se vám více líbí rohové sedací soupravy, rozkládací či malé pohovky, při jejím výběru byste si měli ujasnit vaše priority, možnosti i další aspekty.

Na co se zaměřit před nákupem sedací soupravy?

Než si koupíte konkrétní model, v prvé řadě zhodnoťte vlastní finanční možnosti. Na základě rozpočtu zjistíte, zda se budete moci zaměřit na luxusní sedací soupravy či spíše levnější modely. Tedy, z jaké cenové hladiny budete moci vybírat. Zohlednit byste měli rovněž prostor, který máte k dispozici pro tento nábytek. Poté se rozhodněte pro konkrétní typ sedací soupravy – rohová do tvaru L nebo U, sestava 3+1+1, 3+2, 3+2+1, , rozkládací, nerozkládací, s úložným prostorem či bez, polohovací apod. Zajímat by vás měla i údržba materiálů a jejich odolnost. U vámi vybrané sedačky zkontrolujte stabilitu konstrukce, pevnost područek, zda má komfortní opěrky, nebo jak kvalitní je potahový materiál.

Jaké jsou současné trendy sedacích souprav?

Pakliže chcete moderní a nadčasovou sedačku, jistě vás budou zajímat, jaké trendy v současné době tomuto nábytku vládnou. Velkým trendem je důmyslné polohování, dispozice úložných prostor, možnost rozložení a kombinace různých materiálů – kůže, textil, kov apod. Dále také čalounění područek a opěrky. To je v podstatě klasika, která snad nebude nikdy na ústupu. V této době jsou populární komfortní a rozměrnější sedací soupravy, které poskytnou svým uživatelům možnost si na nich odpočinout. Výška opěrek se zkracuje, hloubka sedáků prodlužuje, područky se rozšiřují a to vše přispívá k tomu, že sedací souprava už neslouží jen k sezení, ale také ležení a k relaxaci.

Aktuálním trendům odpovídá kupříkladu sedací souprava Planeo z e-shopu Nabytek-elegance.cz, která je dobrým příkladem výše uvedených informací.

rohova-rozkladaci-sedaci-souprava-planeo-ii

Má moderní a nadčasové prvky, jež podtrhují její nezaměnitelný design. Oceníte polohovatelné opěrky zad i pohodlnost sedáků, takže si na ni krásné odpočinete. Na fotografii je navíc v atraktivní šedé, trendové barvě, která je rovněž velice praktická. U tohoto modelu je možné si vybrat z široké škály potahových látek, ekokůže či mikroplyše, což ostatně nyní můžete u většiny sedacích souprav.

Kde pořídit sedací soupravu?

Lepší je sedačku vybírat ve specializované prodejně s nábytkem, ať už kamenné, tak třeba internetové. Vyplatí se pár tisíc připlatit, než vybrat levný kousek z hobbymarketu, který se vám po pár měsících ošoupe či prosedí.