šokující(1)Nemáte rádi stereotyp, a tak se snažíte své bydlení stále něčím zlepšovat? Hledáte cesty, jak měnit ráz vašeho interiéru tak, aby i bydlení odpovídalo vašemu momentálnímu rozpoložení? V případě, že vás už design vaší ložnice nudí, máte pro vás tip na levnou a příjemnou obměnu. Zjistěte, co je aktuálně trendy v ložnici!

Skvělým tipem na ložnicové zlepšení je ložní prádlo, které tuto místnost změní k nepoznání a přesto vás nevyjde nijak draho. Stačí se poohlédnout na krepové povlečení výprodej, které je toho důkazem. Právě krepové povlečení je vhodné, jak pro na chladnější, tak teplejší část roku.

Léto anebo zima? Jedno to není

Pokud byste se nevšímali trendů a lůžkoviny pořizovali jen podle svých potřeb, pak by váš výběr ovlivňovalo aktuální roční období. V zimě totiž oceníte zcela jiné povlečení než v létě.

ČTĚTE TAKÉ: Důležité kroky při výběru správné matrace

Pro letní spánek

Léto je jako stvořené pro povlečení světlých barev a jemných vzorů. Volte květiny, jemné odstíny, bát se nemusíte ani bílé. Veselost by měla z ložního prádla přímo čišet, tak si dejte s výběrem záležet.

Co se týká materiálu pro teplé roční období, ideální je volit takové, které je dostatečně prodyšné, příjemné a svěží. Parné noci vám zpříjemní například saténové povlečení, které chladí a je krásně hebké. Satén je také vhodný v případě, že chcete dosáhnout luxusního vzhledu ložnice.

Letní období můžete také prospat v krepových lůžkovinách, které jsou příjemné i pohodlné a i při vyšších teplotách se nebudete potit.

Jemné bavlněné povlečení s krepovou úpravou se vyznačuje snadnou údržbou a není potřeba jej žehlit
Jemné bavlněné povlečení s krepovou úpravou se vyznačuje snadnou údržbou a není potřeba jej žehlit

Pro zimní spánek

V zimním období laďte svou ložnici do teplých barev, které tvoří hřejivou atmosféru. Medově hnědá, zlatá, fialová atd. Co se vzorů týká, vsaďte na ornamenty nebo jednobarevnost.

Materiál povlečení by měl být dostatečně hřejivý, aby vám nebyla během noci zima a zbytečně jste se tak nebudili. Ideální volbou je hřejivý flanel, bavlna, mikrovlákno. Kvalitní a hustě tkané bavlněné prostěradlo Jersey dodá vašemu spánku na pohodlí.

Jaký materiál povlečení máte v oblibě vy?