bydleni-dnes.cz_tryskani_piskovani_ars_nahledovyFasáda rodinného domu je pro každou stavbu vizitkou. Stejně tak, jako plot okolo celého pozemku, který je v současnosti stále častěji volen betonový, celoplošný. Vzhledem k tomu, že materiály na fasádu i na betonové ploty jsou porézní a savé, neustále se na ně usazuje prach, smog a další nečistoty z okolního prostředí. Barvy neblednou, jen se schovávají pod vrstvou prachu. Jak je vyčistit?

Vlastními silami jen těžko. Vyhledejte raději odbornou technologii

Péče o fasádu rodinného domu jen s pomocí vlastních sil a bez profesionálního vybavení je velmi složitá a časově náročná. Bez profi vybavení jen stěží dokážete vyčistit fasádu tak dokonale, jako třeba odborníci, kteří se specializují na tryskání pískem. Právě tato technologie je pro čištění fasád ideální. Ale pozor. Na trhu je nabízeno hned několik metod tryskání a rozdíly v technologii čištění a i v kvalitě jsou velké.

1

Jak má vypadat kvalitní technologie tryskání?

Na trhu v současnosti můžeme najít u jednotlivých firem technologie tryskání, založené na principu tryskání pod vodní clonou, kdy se do proudu sušeného abraziva přivádí voda až v koncové trysce nebo o vysokotlaký vodní paprsek s přisáváním písku. Tyto metody jsou velmi prašné a navíc jsou závislé na neustálém připojení k vodnímu zdroji. Existuje ale technologie čištění fasád, která zvládne snížit prašnost v porovnání s některými systémy až o 95% a navíc se jedná o plně mobilní tryskání.

bydleni-dnes.cz_tryskani_piskovani_ars_02

Systémy Torbo využívané společností ARS-AXIOM REAL

Právě společnost ARS-AXIOM REAL můžeme označit, jako specialistu na pískování Praha i ve všech ostatních částech republiky. Pro svou práci využívá totiž technologii pískování nejvyšší kvality – německé systémy Torbo. Ty využívají k čištění technologii, kdy směs písku s vodou je unášena proti otryskávané ploše proudem stlačeného vzduchu. Je zaručena minimální prašnost a maximální účinnost. Dokonce dokáže z povrchů odstranit nejen špínu, ale i graffiti. Přesvědčit se můžete v tomto článku.