moderni-tv-stolek-nabytek-aldo-19603220-beton-1Beton není v současné době jen nudným, šedivým stavebním materiálem, ale může se stát zajímavým prvkem každého moderního bydlení. Vzhled tzv. technických materiálů uchvacuje designéry a architekty natolik, že se v interiérech a exteriérech objevují stále častěji. Nikoliv však ve své přírodní podobě, ale v její věrné imitaci. Napodobeniny betonu tedy najdeme v koupelnách, kuchyních, obývacích pokojích, ložnicích a dalších místnostech v bytech. Dalo by se říct, že se hodí opravdu všude, dokonce i do dětských pokojů, což si později ukážeme.

Imitace betonu je praktičtější

Vzhledem k velkým požadavkům na odolnost a praktičnost z hlediska údržby se technické materiály nahrazují napodobeninami. Vypadají shodně s originály, ale daleko lépe se udržují a vydrží déle. Imitace se používá na nábytek, najdeme ji v kuchyni či koupelně na obkladech a dlažbách, ale třeba i na vestavných skříních či solitérních kusech, boom zažívají také betonové dveře a zárubně, místo klasických maleb můžete mít betonovou malbu, k vidění je i podlahách.

Dnes bychom se rádi zaměřili právě na nábytek, který je novinkou na trhu. Nemáme na mysli vyrobený z betonové směsi, ale z laminátu v povrchové úpravě imitující beton, který se právě strukturou a vzhledem tomuto stavebnímu materiálu podobá.

Nadčasový nábytek v imitaci betonu

Tento nábytek v imitaci betonu je velmi nadčasový a originální. Novou kolekci, s jednoznačným názvem Beton, ve velmi moderním designu představil i německý výrobce. Tato kolekce osloví zejména ty z vás, jež se nebojí experimentovat a mají rádi to, co je nevšední a jiné. Linie designu jsou velmi jednoduché, můžeme říci minimalistické, ale i přesto působící nábytek mohutně.

Betonový interiér obývacího pokoje

Kolekce Beton vypadá úžasně zejména v obývacím pokoji. Lze si pořídit konferenční stolek, televizní stolek či třeba komodu. Interiér rozhodně nebude působit chladně a nepříjemně. Stačí nábytek s touto povrchovou úpravou doplnit vhodnými dekoracemi a jinými prvky. Velice pěkně se vyjímá v kombinaci s dřevěnou podlahou, výmalbou stěn v teplejších odstínech, např. hnědou, krémovou apod. Pak bude obývací pokoj působit útulně a vyrovnaně. Nicméně tento nábytek je velmi neutrální, takže jej můžete zkombinovat podle vašeho vkusu, i v případě, že dáváte přednost studeným interiérům. Hodí se i k bílé barvě a k prvkům vyrobeným ze skla. V každém případě nebude váš obývací pokoj nudný a obyčejný.

Určitě vás zajímá, jak takový nábytek, který beton věrohodně imituje vypadá. Takže vám přinášíme malou ochutnávku.

Konferenční stolek v imitaci betonu.
Konferenční stolek v imitaci betonu.
Komoda v imitaci betonu.
Komoda v imitaci betonu.

 

Betonový nábytek i v dětském pokoji

Výrobce design kolekce Beton připravil i něco pro děti. Nábytek malinko upravil, pozměnil a přináší díly, které jsou vhodné pro dětské pokoje. Hlavním motivem je grafiti, které vypadá na betonovém povrchu úžasně a skvěle se doplňují. Tento styl osloví zejména kluky, teenagery, jež touží mít svůj cool svět.

Nábytek do dětského pokoje v imitaci betonu s motivem grafiti.
Nábytek do dětského pokoje v imitaci betonu s motivem grafiti.

Pakliže se vám tento nadčasový nábytek líbí, pak jej můžete pořídit na specializovaném e-shopu www.nabytek-aldo.cz, který neustále přináší novinky ze světa nábytku.