úklid 2Léto – období, kdy všichni zahradníci a kutilové mají plné ruce práce. Je třeba obhospodařit zahrádku, dát do pořádku zahradní nábytek, posekat trávník,… no však víte, jak dlouhý by asi byl výčet všech povinností. Ale na co byste určitě neměli nezapomenout, je dát do pořádku váš sklep a garáž.

Když se vám něco nechce uklízet nebo nevíte, kam to uložit, hurá s tím do sklepa! I ten však má své prostorové hranice a jednou za čas je třeba se i nad tímto místem slitovat a uvést ho do původního stavu. Je až k neuvěření, kolik věcí je možné během pár let (i měsíců) ve sklepě nebo garáži nashromáždit.Nejtěžší zkouškou je s úklidem  vůbec začít. Pokud jste se už rozhodli, máte prakticky z poloviny vyhráno.

Jak vše nejen „dát do pucu“, ale také uchovat pořádek do další sezóny?Máme pro vás čtyři tipy, jak se zbavit „harampádí“ a nesedřít se při tom jako kůň.

1. Regálový systém přináší pořádek a šetří místo

Vytvořte si speciální místa pro drobnosti, jako jsou šroubky nebo šroubováky. Zvlášť umístěte hrábě, smetáky a další nářadí, abyste měli podobné věci vždy při ruce. Čím více budete mít ve sklepě poliček, skříněk či regálů, tím více bude váš sklep přehlednější. Využijte pro uskladnění také všechny stěny.Stěna je totiž ideální prostor k uskladnění za pomocí držáků. Povalují se ve vašem sklepě lyže, kola a různé nářadí? Pověste je na stěnu!

2. Zbavte se prachu a špíny

Když už se pustíte do generálního úklidu, byla by škoda nedotáhnout ho k dokonalosti. Úklid si přitom někdy komplikujeme sami – řešíme detaily a pořizujeme řadu prostředků místo několika multifunkčních, přitom například Fixinela multifunkční si poradí téměř se vším. Proto si vyberte takové čisticí pomocníky, na které se můžete spolehnout.

3. Stanovte si plán úklidu a nepodléhejte nostalgii

Než se do úklidu pustíte, stanovte si přesný plán, úklid bude rychlejší a efektivnější.Vše vám pak půjde rychleji od ruky. Nad uklízenými věcmi se nijak nerozplývejte, nepátrejte v paměti, za jakých okolností jste k nim přišli, od koho jste je získali apod.

4. Našli jste stopy plísně? Zatočte s ní hned!

Zejména majitele zděných sklepů čas od času potrápí plíseň. Může se objevit i v případě, že myslíte na pravidelné větrání. Pokud zjistíte, že se ve vašem sklepě usídlila, je třeba udělat rychlý proces. Hodí se k tomu Fixinela proti plísni, která plísně účinně dezinfikuje a likviduje.