1697Nejen v zimním období, ale během celého roku, nabízí pobyt v sauně velmi příjemnou relaxaci a osvěžení. Veřejných saun je v současné době poměrně velký výběr. Mezi námi se však najdou jedinci, kteří dávají více přednost soukromí. Pokud patříte mezi ně, a rádi byste si pravidelně dopřávali tuto blahodárnou očistu, řešení pro vás představuje domácí sauna.

Zdravé saunování můžete mít dostupné ihned. Má to své výhody! Nejen, že budete mít dostatek soukromí sami pro sebe, ale nemusíte nikam docházet a platit žádné vstupné.

Hotová sauna vs. stavba svépomocí

Sauna dnes není v domácích podmínkách nic neobvyklého.  Na trhu existují varianty v různých velikostech, jež stačí pouze instalovat k vám domů. Pravdou je, že je to mnohdy finančně náročné a řekněme si na rovinu, ne pro každého je tato možnost cenově dostupná. Mnohem levnější alternativu ale představuje sauna svépomocí vyrobená. Stavba sauny není dle vyjádření odborníků nic složitého. Vyžaduje sice základní znalosti v několika oborech, nicméně při troše zručnosti to jistě zvládnete. Zvláště kutilové se při této činnosti jistě značně vyžijí. V případě, že si troufáte na vlastní saunu, poradíme vám, kde na ni sehnat vše potřebné.

Co potřebujete na svatbu finské sauny?

Domácí sauna může mít několik podob, nejoblíbenější jsou infrasauny a finské sauny. Postavit lze saunu buď v interiéru jako vestavěnou nebo samostatně stojící. Vytvořit můžete rovněž samostatně stojící domek na zahradě nebo u bazénu. V každé domácnosti i bytě je možné takovéto sauny zrealizovat. V bytě musíte mít k dispozici alespoň 1m2.

Výroba sauny začíná u výběru tohoto správného materiálu. Použitý materiál je nesmírně důležitý. Musí být především trvanlivý, kvalitní a vysoce odolný teplotám. Zapomeňte na palubky pořízené za výhodnou cenu ve vašem obchodu pro kutily. Na tuto stavbu se hodí finský smrk, osika, olše, termo olše, termo borovice, termo smrk, topol, cedr apod.

dřevo

K izolaci se využívá minerální vata nebo PUR desky.

Dále je potřeba zajistit saunová kamna, osvětlení a další příslušenství.

kamna

K odstání jsou dokonce i stavebnice pro kutily, které obsahují vše potřebné pro výrobu domácí finské sauny. Vybrat si můžete z několika provedení.

stavebnice pro kutily

Veškerý potřebný materiál seženete na stránkách www.finskasauna.cz. Jedná se o specializovaného dodavatele materiálu a technologií pro sauny. Nejlevněji saunu vyrobíte postupem, kdy si materiál nakoupíte. U tohoto dodavatele vám rovněž poradí jak přesně vyrobit saunu do vašich domácích podmínek. Neváhejte se tedy obrátit na tohoto odborníka, díky kterému budete mít svou saunu i u vás doma.