ubytovnaV České republice najdete v každém malém městě a větší obci nějakou ubytovnu. Mnohé z nich slouží především pro ubytování sociálně slabších. Právě kvůli nim si tato zařízení získala značně nelichotivou pověst. O tom, že ale ani ubytovny nemusejí mít špatný standard a dají se využít pro levné noclehy například v případě, kdy do dané lokality přijíždíte za prací, turistikou či zábavou, přesvědčuje objekt v Dýšině u Plzně.

Ubytovna, která lpí na pořádku, čistotě a klidu

Levné ubytování v Plzni, respektive v Dýšině, která leží jen pár kilometrů od centra západočeské metropole, je dobrým příklad toho, že to s kvalitou českých ubytoven nemusí být tak špatné, jak se často uvádí. Stačí jen, když se o ně majitelé dobře starají, udržují je v čistotě a hlídají také to, aby se do nich nedostali cizí osoby.

Majitel myslí i na bezpečnost a ochranu majetku hostů

Přesně tímto způsobem provozuje majitel ubytovnu v Dýšině. O celý objekt se denně stará uklízečka. Zvenčí je pak ubytovna monitorovaná kamerovým systémem. Třeba i parkovací stání, které je její součástí, je oplocené tak, abyste se jako hosté, kteří sem přijedou vlastním autem, nemuseli o svůj vůz strachovat. Na ubytovně vládne klid.

Ubytovnu mají v oblibě nejen pendleři

Zařízení se využívá zejména jako levné ubytování pro dělníky, pravidelně se zde ale ubytovávají také běžní turisté a studenti, kteří přijíždějí do Plzně a okolí za zábavou. Oceňují zde právě čistotu, pořádek a klid, stejně jako útulně zařízené, byť standardně vybavené pokoje. Každý pokoj má navíc zavedené internetové připojení či vlastní ledničku s mrazákem.

Výhodou je i samotná lokalita. Ubytovna se nachází v okrajové části obce. Do Plzně se pak dá dostat během pár minut autem, jezdí odtud i městská hromadná doprava. Dýšina má i vcelku dobrou občanskou vybavenost, není tu problém si nakoupit běžné potřeby a potraviny, za nákupy tak nemusíte nikam dojíždět.

Pokud by kvalita českých ubytoven vypadala tak, jak je tomu v případě ubytovny v Dýšině, bylo vše jistě v pořádku.