Pusťte jaro do své kuchyně

Suedtirol, Foodshooting, Titel, Suedtiroler Bauernbund, Roter Hahn, Feinschmecker, (Titel?), Kaltern, Luggin, Steffelehof, Gröstel mit Spargel, Groestel, Bauerngroestel, weisser und gruener Spargel,Jaro je tu! Pusťte svěží vzduch do své kuchyně, použijte čerstvé jarní potraviny a pochutnejte si na jednoduchých chutných domácích pokrmech. Inspirace z farem Roter Hahn v Jižním Tyrolsku je tu právě pro vás. Jarní recepty, které vám přinášíme, jistě stojí za to vyzkoušet.

Pampeliškový salát s vajíčkem

Na jaře není o mladé pampeliškové listy nouze. Nasbírejte si je a připravte z nich chutný a svěží salát podávaný s vařenými vajíčky. Recept je ideální lehkou zdravou večeří, ale můžete jej připravit i jako svačinu či přílohu pro další jídla.

Suedtirol, Schenna, Schennaberg, Zmailer-Hof, Hofschank, Roter Hahn, Löwenzahnsalat, Salat, Löwenzahn,

Ingredience

  • – 3 hrsti čerstvých mladých pampeliškových listů
  • – 2 malé brambory
  • – 1 cibule
  • – 4 natvrdo uvařená vejce
  • – 2 lžíce jablečného octa
  • – 2 lžíce olivového oleje
  • – sůl
  • – pepř

Postup

Brambory uvařte v osolené vodě, oloupejte je a ještě za tepla nakrájejte na tenké plátky. Listy pampelišek opatrně omyjte, osušte a nakrájejte. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. Všechny ingredience smíchejte a připravte si dresink ze soli, pepře, jablečného octa a olivového oleje. Pampeliškový salát podávejte s uvařenými vajíčky.

Chřest s bolzanskou omáčkou

Na jaro se každoročně těší všichni milovníci chřestu, jehož sezóna v tomto ročním období nastává. Chřest s bolzanskou omáčkou je delikátní předkrm, který připravíte snadno a rychle.

smg00807frbl

Ingredience

  • – 16 stonků bílého chřestu
  • – 20 g másla
  • – cukr

Na omáčku:

  • – 3 uvařená vajíčka
  • – 1 polévková lžíce hořčice
  • – 1 polévková lžíce bílého vinného octa
  • – 2 polévkové lžíce majonézy
  • – 150 ml olivového oleje
  • – bílý pepř
  • – sůl
  • – petržel

 Postup

Chřest omyjte a oloupejte. Ve slané vodě jej s máslem a špetkou cukru vařte 20 minut.

Na Bolzanskou omáčku umixujte vařená vejce, ocet, hořčici, olivový olej, petržel, přidejte majonézu, osolte a opepřete dle chuti. Ještě teplý chřest podávejte přelitý omáčkou.

Jarní farmářská hostina

Oblibě se mezi farmáři v Jižním Tyrolsku těší především domácí šunky a uzené maso. Existuje proto nespočet receptů, kde právě tyto suroviny hrají prim. Vyzkoušet můžete například jarní, odlehčenou verzi farmářské hostiny.

Suedtirol, Foodshooting, Titel, Suedtiroler Bauernbund, Roter Hahn, Feinschmecker, (Titel?), Kaltern, Luggin, Steffelehof, Gröstel mit Spargel, Groestel, Bauerngroestel, weisser und gruener Spargel,

Ingredience

  • – 400 g uzeného masa nebo šunky
  • – 250 g brambor
  • – 2 cibule pokrájené najemno
  • – chřest (mohou být oba druhy)
  • – máslo
  • – vývar
  • – sůl
  • – pepř
  • – pažitka

Postup

Brambory uvařte do poloměka. Nechte vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na plátky. Na másle je opékejte v pánvi spolu s cibulí a po chvíli přidejte uzené maso. Po opečení podlijte dle potřeby vývarem. Chřest oloupejte a uvařte v osolené vodě. Nakrájejte jej na třetiny a přidejte do pánve. Směs osolte a opepřete dle chuti, před podáváním posypte čerstvou nasekanou pažitkou.

Zdroj: farma Roter Hahn (Červený kohout)

Komentáře nejsou povoleny.