nadzemni_bazen_kruh2_1200x726Kdo si chce léto opravdu užít, pak nesmí váhat nad investicí do bazénu, který zvyšuje komfort každé zahrádky a je do budoucna skvělou zábavou pro celou rodinu. Samozřejmě, pokud na něj máte prostor. Jestliže ano a stále vám na zahradě chybí, je nejvyšší čas pouvažovat o jeho pořízení. Je více než jasné, že takový venkovní bazén něco stojí, nicméně díky široké nabídce na trhu si jej mohou dovolit téměř všichni.

V počtu bazénů jsme v TOP 3

Možná ani netušíte, že Česká republika je na třetím místě v Evropě v počtu bazénů na 100 tisíc obyvatel. Celkem jich v Česku najdete kolem půl milionu, a to v této statistice nejsou zahrnuty nafukovací bazénky, které rovněž v létě stojí na mnohých zahradách. I s těmito bychom snad obsadili první příčku. To je dáno možná i tím, že jsou u nás léta v rámci možností přívětivá a k moři to máme přece jen poměrně daleko.

Místo nafukovacího bazénu volte pevný nadzemní

Pokud se chcete v horkých dnech osvěžit a okoupat v domácím bazénu, ale nemůžete si dovolit investovat do drahého přepychové bazénu, místo nafukovací varianty sáhněte raději po odolných nadzemních bazénech. Jedná se o cenově dostupnou variantou, avšak velmi komfortní.

Proč nadzemní bazén?

Nadzemní bazén je dobrou volbou pro všechny, jež chtějí mít osvěžení a zábavu na zahradě spíše dočasně. Velkou výhodou je jeho snadná stavba. Nevyžaduje v podstatě žádnou přípravu a montáž je velmi jednoduchá. Stačí jen mít vhodné rovné místo, připravit podklad a bazén smontovat. Za vhodný podklad se považuje plocha bez drnů, s udusanou hlínou a nejlépe vysypanou jemným pískem. Nemusíte tedy nic kopat, betonovat základy apod. Obrovským plusem je mobilita. Lze je přemísťovat nebo kompletně sbalit a převézt jinam.

Tento typ bazénů je rovněž nejvhodnějším pro děti. Proč? Jednoduše existuje mnohem menší riziko, že do něj děti nešťastně spadnou.

Jaký nadzemní bazén pořídit?

Nadzemní bazény se vyrábí z různých materiálů, např. z plastu, fólie, pozinkovaného plechu, k dostání jsou i modely samonosné s nafukovacím okrajem. Pokud chcete řešení, které je odolné a vydrží vám několik sezón, pak volte nadzemní bazén z pozinkovaného plechu.

Za nízkou pořizovací cenu lze zakoupit model CONCORD od společnosti Albixon, specialisty na bazény a veškeré bazénové příslušenství, zastřešení bazénů, SKYTRIUM a vířivky.

nadzemni_bazen_kruh_1200x726

Pevná a odolná konstrukce nadzemních bazénů CONCORD ve tvaru kruhu je vyrobena z pozinkovaného plechu. Součástí balení je bazénové příslušenství zahrnující kompletní pískovou filtraci včetně čerpadla a písku, hadice, skimmer, trysku a schůdky. K dispozici jsou průměry 3,5 m, 4,6 m a 5,5 m.

Pokud si takový bazén vybavíte ne­jen kvalitní pískovou filtrací, ale i například zastřešením či výhřevem, můžete si koupání v teplé vodě užívat až půl roku.

Publikováno v kategorii: Zahrada