DSCF8725Také podléháte mánii grilování a rádi si pochutnáte na nejrůznějších grilovaných specialitách? Pokud se připravují na dřevě, dřevěném uhlí nebo briketách, pak mají svou specifickou vůni i chuť. Zejména druh dřeva propůjčuje grilovanému masu ony nezaměnitelné charakteristiky a jak vůně, ta chuť je mnohem lepší a výraznější.  Nejen v zimě, ale i v létě je tedy potřeba po kvalitním palivovém dřevu a my vám poradíme, jakým se zásobit.

Kde sehnat kvalitní palivové dřevo?

Nalézt a koupit kvalitní palivové dřevo za dobrou cenu není jen tak. Základem je, aby bylo dobře vysušené a abyste měli z čeho vybírat. Prodej palivového dřeva zabezpečuje společnost Optimtop, u které naleznete nejširší nabídku sypaného i rovnaného dřeva. Pořídit zde můžete jak palivové dřevo na topení, tak profi dřevo určené ke grilování či uzení. Oceníte dopravu na paletách, přičemž již od jedné palety je doprava zdarma, a to po celé ČR.

p101_01_middle

Jaké dřevo se ke grilování hodí?

Jak už bylo zmíněno, u Optimtop je nabídka druhů dřeva natolik široká, že si jistě vyberte pro své gurmánské a uzenářské speciality přesně to, co potřebujete. Na výběr máte hned 13 různých dřevin. Pro grilování je nejvhodnější především tvrdé dřevo. V našich končinách se využívá zejména dřevo z akátů, dubů, buků, olše a jalovce. Velice dobrou volbou jsou i ovocné dřeviny, jako je švestka, třešeň, jabloň apod.

Pro každé maso se hodí jiný typ palivového dřeva. Hovězí a vepřové maso grilujte na dubu nebo ořechu. Tyto dřeviny dodají potřebou kouřovou chuť. Chcete-li chuť jemnější, můžete rovněž sáhnout po jabloni.  Ta je rovněž vhodná pro grilování drůbeže. Pro ryby se hodí olše a třešeň. Třešeň, broskev a švestka jsou univerzální dřeviny a můžete je použít pro všechny druhy masa. Nejlepším dřevem na uzení je buk. Pozor, na grilování nepoužívejte dřeviny, jako je borovice, smrk a modřín. Tyto nejsou vhodné.

V sortimentu Optimtop najdete i pelety a další druhy paliva nejen pro grilování a uzení, ale také na klasický zátop. Vše je za výhodných podmínek, takže vyberte nejvhodnější variantu.

Uložit