800x600_1474021521-298916-bigAčkoliv nám teprve začal podzim, nikdy není brzy na přípravu nejkrásnějších svátků v roce, jakými jsou Vánoce. Některé nezbytnosti sice s předstihem připravit nelze, ale třeba takové vánoční osvětlení můžete vybírat klidně již nyní. Dostatek času na výběr toho nejlepšího osvětlení se pozitivně odrazí na konečném výsledku. Až se všechna ta světýlka v exteriéru a interiéru rozsvítí, rázem podlehnete kouzelné atmosféře nadcházejících svátků.

Na co myslet při výběru vánočního osvětlení?

Při nákupu vánočního osvětlení si ujasněte rozmístění, délku a barvu žárovek. V případě rozmístění promyslete, jaké prostory bude vánoční osvětlení zdobit. Následně orientačně změřte, jak dlouhé řetězy či kabely budete potřebovat. No a v neposlední řadě vyberte vhodnou barvu. Základní barvou je bílá. Ta může mít teplý nebo studený odstín, samozřejmě lze pořídit i jiné barvy. V této fázi myslete na to, že méně je někdy více a volte spíše jednobarevné řešení, aby celková vánoční výzdoba nepůsobila až příliš kýčovitě. Nicméně důležité je, aby se líbila zejména vám. Přece jen si dům a zahrádku zdobíte kvůli sobě.

Důležitou součástí výběru vánočního osvětlení jsou rovněž informace o samotné výrobě a parametrech osvětlení. Na každém výrobku musí být uvedeny údaje o zemi, ze které pochází, dále počet žárovek a parametry IP. Parametry IP označují bezpečnost osvětlení. Čím je číslo vyšší, tím je lepší a bezpečnější. Vánočním světlům pro použití v bytě stačí standardní ochrana, tedy označení IP20. Na světlech pro venkovní použití musí být označení IP44 a vyšší.

POZOR: Pokud je na výrobku uvedeno, že je osvětlení pouze interiérové, rozhodně jej nedávejte ven. V případě LED osvětlení není třeba tento problém řešit. Umožňuje totiž použití ven i dovnitř.

Jaké vánoční osvětlení pořídit?

V současné době naleznete na trhu především moderní LED vánoční osvětlení, jež disponují úspornými LED žárovkami. Mají dlouhou životnost, příjemnou svítivost a hlavní výhodou je jejich úsporný provoz.

Vánoční LED osvětlení je k dostání v mnoha krásných variantách. Jedná se například o LED řetězy, světelné kabely, rampouchy, svíčky, hvězdičky, stromečky, srdíčka, koule, kužely, světelné deště či sítě a jiné světelné dekorace. Záleží na vás, pro co se rozhodnete. Upusťte uzdu své fantazie a rozsviťte si byt, dům i zahrádku.

vanocni-osvetleni

A pokud se na Vánoce vždy pečlivě připravujete a už se nemůžete dočkat pečení vánočního cukroví, mohly by se vám hodit recepty na vánoční cukroví.

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit