garaz-lowKdyž přichází jaro, děsí se hospodyňky jarního úklidu, podzim je zase jako stvořený proúklid sklepa nebo garáže. Nejtěžší zkouškou je však s úklidem vůbec začít. Pokud jste se už rozhodli, máte prakticky z poloviny vyhráno.

Po posledním grilování zazimujte gril

Letní večery na zahradách, balkonech a domácích terasách se pomalu chýlí ke konci a nám nezbývá, než vychutnávat poslední teplejší večery babího léta. Po posledním grilování nezapomeňte odstranit zbytky pokrmů, rošt nechejte vypálit a přebytečnou mastnotu z vychladlého grilu odstraňte speciálním prostředkem na odstranění mastnoty z grilů – k tomu je ideální přípravek Grilpur, který můžete doma použít také jako čistidlo pro trouby. Pak můžete bez obav svého pomocníka uložit do garáže nebo do sklepa.

Je třeba sklidit i zahradní nábytek

Dřevěný zahradní nábytek, u kterého klademe důraz nejen na funkci, ale i na vzhled, je po sezóně vhodné naimpregnovat speciálními přípravky, abychom jej ochránili před působením vlhkosti, zabránili vzniku nejrůznějších plísní a nedali šanci případným škůdcům, použít můžete například Diavu se včelím voskem ve spreji. Po zaschnutí můžete uložit ke grilu a zazimovat pro příští sezónu.

Získejte na podzim více místa ve sklepě!

Jistě budete sami překvapeni, kolik věcí dokáže člověk za jedno roční období nashromáždit.

Pravidlo ročního používání: Pokud se rozhodujete, jak s danou věcí naložit, zavzpomínejte, jestli jste věc v období předchozího roku použili a zamyslete se, zda ji v následujícím roce hodláte použít. Pokud zní odpověď na obě otázky ne, řešení je jednoznačné – musí pryč! Nemusíte ji rovnou vyhazovat, zvažte, jestli se nebude hodit někomu z vašich blízkých, případně ji můžete prodat na internetu a ještě na tom něco málo vydělat.

Tři vychytávky pro každý sklep:

  • Regálový systém – dokáže zorganizovat i prostor naprosto neorganizovaný a ušetřit spoustu místa, v hobby marketu najdete určitě ten pravý přesně pro vás.
  • Hoďte to na stěnu – kolo opřené o stěnu a lyže postavené v koutě, které se každou chvíli hroutí – znáte to? Řada rodin se bez sportu neobejde, ale proč si skladování sportovních potřeb neulehčit pomocí držáku na stěně?
  • Systém je základ – uklízejte přehledně, s rozmyslem a efektivně, stanovte si přesný plán. Úklid bude rychlejší a efektivnější, když přesně víme, co, jak a v jakém pořadí budeme dělat.