marilyn-duo-cerna-1-4Stále více se snažíme své domácnosti zvelebovat, zútulňovat a slaďovat. Hrajeme si s nejrůznějšími dekoracemi, snažíme se sjednotit styl celého bydlení, aby nám se prostě a jednoduše krásně žilo. Důležité však je, aby se nám také krásně spalo. Proto se dnes, více než dříve, soustředíme na výběr vhodného povlečení. Takového, které bude spojovat jak funkčnost, praktičnost, kvalitu, pohodlnost, tak estetický vzhled. Nároky jsou sice o to větší, ale právě zde se vyplatí nákup nepodcenit a promyslet.

Nejlepší odměnou po náročném dni je zachumlat se do příjemných, měkkých peřin. Povlečení má na odpočinek a kvalitu spánku velký vliv. V současné době je na našem trhu opravdu velké množství druhů, a to jak po materiálové stránce, tak co se týče vzorů a barev. Mezi nejoblíbenější se řadí bavlněné a krepové. Které je lepší pro vás? Zjistěte si z našeho článku.

Léty prověřená bavlna je stále TOP

Bavlněné povlečení má své pevné místo v mnohých ložnicích zejména pro své praktické důvody. Je velmi příjemné k pokožce. Vyznačuje se výbornou prodyšností a savostí. Povlečení z klasické bavlny je cenově dostupné a k dostání v rozličné pleádě barev, vzorů a motivů. Jeho nevýhodou je nutnost žehlení kvůli vyšší mačkavosti.

selena-cerna-1

marketa-duo-cervena-1-4

5344-bavlnene-povleceni-na-dve-luzka-adina-tmave-hneda

povleceni-vesmir-1-2

Krepové povlečení se nemusí žehlit!

Ze 100% bavlny se vyrábí také krepové povlečení, které je upraveno tak, že je látka zvrásněná. To má za následek fakt, že se nemusí vůbec žehlit, což je velkou pomocí pro všechny hospodyňky. Kvůli onomu „zkrepatění“ ale nemusí být toto ložní prádlo příjemné všem.

krepove-povleceni-alice-zelena-1

Jaké jsou módní trendy?

Pořídit lze opravdu nepřeberné množství vzorů, motivů a hlavně barev. Mezi módní trendy se řadí fotopotisk, takže lze na povlečení věrohodně přenést v podstatě jakýkoliv obrázek. Velice trendy je pak ten s 3D efektem. Motiv na ložním prádle působí naprosto realisticky a opticky z látky vystupují určité elementy. Jedná se o nadčasové povlečení, které bude luxusním prvkem každé ložnice.

7220-3d-povleceni-slunecnice

V kurzu jsou rovněž retro vzory, ať už puntíky či staré dobré proužky. Takové povlečení je ideální do rustikálních interiérů, na chaty, chalupy a jednoduše pro všechny příznivce retra.

apolena-cervena-1-3

Velmi atraktivní jsou tmavší hluboké tóny přírodních barev, za zvážení stojí i smyslná černá. Tyto odstíny jsou obvykle vyváženy bílou či jinou světlou barvou, což dodává povlečení na jemnosti.

leona-duo-cerna-1

Co se týče vzorů, v poslední době jsou velice oblíbené motivy světových metropolí, jež vás alespoň ve snech přenesou do zemí, kde byste se toužili podívat nebo žít.

povleceni-new-york-socha-svobody-1-2

Moderní jsou také mandaly, které mají navodit klid a harmonii, což je pro ložnice naprosto žádoucí.

marilyn-duo-fialova-1-1-4

Jak se starat o ložní prádlo, aby vám, co nejdéle vydrželo?

Při nákupu povlečení si vždy pečlivě přečtěte návod na údržbu. Nicméně platí i určité obecné informace, kterými se můžete řídit, ať už se rozhodnete pro jakýkoliv materiál. Doporučujeme následující:

  • – Před prvním použitím ho vyperte na 40 °C. Odstraníte případné zbytky barev a nečistot.
  • – Perte jej naruby a zapnuté.
  • – Perte jej samostatně, nikoliv s jinými druhy prádla, stejně tak ani s prostěradlem.
  • – Používejte prášek nebo gel na barevné prádlo, jež je šetrný k barvám a prodlužuje jejich trvanlivost.
  • – Ideálně jej po vyprání pověste takovým způsobem, že jej přehodíte přes šňůru. Jestliže máte sušičku, ověřte si v návodu, zda je povlečení vhodné do sušičky. V případě, že ano, použijte nejlépe program žehlení.

Náš tip: Dobrou volbou je české povlečení značky XPOSE® od prověřeného výrobce z internetového obchodu RodinneBaleni.cz nabízející vysokou kvalitu za přijatelnou cenu. Z nádherných tradičních, moderních i nadčasových vzorů si bezesporu vyberete.

A jakému povlečení dáváte přednost vy?

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit