Konec roku je tady a otevírá se před námi nový. S tímto obdobím často přichází řada předsevzetí, zamýšlíme se nad tím, co bychom si přáli jinak. A právě nyní je ideální čas na změny. Ty mohou být různého rázu, nevyjímaje takové, které se týkají bydlení. I vám se už interiér domova okoukal a rádi byste jej inovovali? Anebo momentálně své zázemí teprve budujete a před vámi je výběr vhodného zařízení? Pak jste spolu s námi na stejné notě, protože bychom vám rádi poskytli pár tipů ohledně výběru vhodného nábytku.

Jak vybírat nábytek?

Veškeré zařízení, ať už to jsou židle, křesla, stolky, stoly, kuchyňská linka, postel, sedací souprava či jakýkoliv jiný nábytek, by mělo být především kvalitní. Podstatný je samozřejmě design, ale také materiál a praktická stránka. Tyto čtyři aspekty byste měli při výběru vybavení domácnosti zohlednit.

Jaké jsou trendy v bydlení?

Zkuste se zamyslet před samotným výběrem, do jakého stylu interiér sladit. Jistě se shodneme na tom, že výsledkem by mělo být takové bydlení, jež je krásné, a ve kterém se cítíte příjemně a útulně hlavně vy. Interiérový design podléhá nejrůznějším trendům, proto není snadné se zorientovat, co je zrovna v kurzu. Místnosti by měly být prostorné, světlé a jen s nezbytným množstvím nábytku. Příliš mnoho vybavení totiž už dávno není „in“. Momentální letí minimalismus, vzdušnost, rovné a atypicky řešené linie.

Originální tvar je patrný např. v případě houpacího křesla s taburetem. Toto moderní a elegantní provedení je velice netradiční, zároveň působí vzdušně a čistě.

Co se týče barev, dominuje nábytek v bílém, šedém nebo černém provedení, ale stále jsou moderní i přírodní materiály a odstíny.

Spojení bílého a černého nábytku zanechává pocit jakési tajemnosti a exkluzivity.

Luxusně vypadá lesklý povrch, ale aktuálně nic nezkazíte ani matem. Oba typy povrchů můžete kombinovat. Pravdou je, že lesklé materiály jsou náročnější na údržbu, kdežto mat je mnohem praktičtější. Takže zde je potřeba zvážit, kterému dáte přednost.

Kupříkladu lesklý stůl, ke kterému pořídíte matné stolky, nabízí krásnou trendovou kombinaci.

Kde nakoupit moderní nábytek?

Dnes je nabídka moderního nábytku poměrně široká, ale pokud chcete vybírat opravdu ze stylových kousků, nakupujte online na https://www.atan.cz/, kde naleznete pestrý sortiment za přijatelné ceny.