Střecha je důležitým prvkem každého domu. Plní několik funkcí. Poskytuje vašemu domu nejen ochranu, ale také izolaci a dotváří dům po estetické stránce. Základem je tedy mít kvalitní střešní krytinu. Potřebovala by právě vaše střecha novou střešní krytinu? Určitě je tedy na místě poradit vám, jaká střešní krytina je vhodná právě pro váš dům.

Při výběru střešní krytiny je třeba přihlédnout k několika okolnostech. Důležitá je skladba střechy, jak je využívám půdní prostor, vliv na střešní krytinu mají také klimatické podmínky a stejně tak estetická stránka střechy. Střechy mohou mít různý sklon a je potřeba, aby byly dobře izolovány. Je potřeba tedy zvolit takovou krytinu, která zajistí dobré odvádění vody a třeba také sněhu. Stejně tak je klíčová odolnost střešní krytiny vůči povětrnostním vlivům Střecha musí po několik let plnit svůj účel, aniž by docházelo k nějakým nehodám, např. zatékání apod.

Velmi kvalitní střešní krytiny a střešní tašky vyrábí společnost Mediterran. Na svém webu nabízí pět základních typů střešních krytin. Těmi jsou střešní krytina Standard, Coppo, Danubia (EVO), Rundo (EVO) a Zenit. Všechny tyto střešní krytiny splňují kvalitu technické normy STN EN 490, společnost na ně poskytuje třicetiletou záruku. Konkrétně na přesnost rozměrů, vodotěsnost a mrazuvzdornost.

Střešní tašky jsou vyrobeny z velmi pevného betonu. Pro svou střechu můžete vybrat různý odstín střešní tašky, např cihlový, antický červený, terracotta, carbon, břidlice apod. Tato střešní krytina se bude hodit na každou střechu, neboť nabízené odstíny jsou v přírodních tónech. Střešní tašky jsou barveny přidáním oxidové barvy. Na povrchu je ochranná vrstva, která je vodonepropustná a odolná vůči klimatickým cyklům jako je mráz, tání apod. Pravděpodobnost uchycení mechů je velice malá, a ochranná vrstva  skvěle bojuje také se smogem ve městech a jeho škodlivými účinky. Střešní krytiny Mediterran jsou tou nejlepší volbou pro vaši střechu. Je na vás, který typ střešní tašky zvolíte. Samozřejmě se můžete poradit přímo s odborníky této společnosti a spolu vyberete tu nejvhodnější střešní krytinu.

Jestliže váš zajímá ceník střešní krytiny Mediterran navštivte webové stránky. Kromě ceníku zde naleznete další cenné informace a vytvoříte si tak širší přehled. Dopřejte své střeše tu nejlepší střešní krytinu. Ušetříte si tak starosti, které mohou v případě položení nekvalitní a špatné krytiny vzniknout.