zvysene-jednoluzko-domino-se-skluzavkou-d905s-rf-masiv-smrkV životě dítěte i dospělého je plnohodnotný, zdravý a kvalitní spánek velice důležitý. Jeho nedostatek způsobuje poruchy koncentrace, ale i hyperaktivitu a agresivní chování, což je pro mnohé rodiče možná nové zjištění. Třeba právě váš syn nebo dcerka je až příliš živá proto, že nemá dostatečný a kvalitní spánek. Možná vás překvapí i informace o nových zjištěních vědců, kteří vypozorovali, že nevyspalé děti mnohem méně sportují a únavu zajídají, takže přibývají na váze.

Nejdůležitější je postel

Děti, zejména ve velmi útlém věku, toho naspí mnohem více, než dospělí. To je jasné! Čas strávený v posteli se pohybuje průměrně 10 až 20 hodin denně, samozřejmě dle věku. Na kvalitu spánku má vliv řada faktorů. Jedním z nich je i postel. Není sporu o tom, že právě dětské postele jsou tím nejzásadnějším zařizovacím předmětem do pokojíčku. Budete předělávat dětský pokoj pro svou ratolest, či více vašich dětí, a hodláte pořídit i novou postel? Hledáte řešení, které bude to nejlepší? Právě pro vás je určen tento náš dnešní článek. Dozvíte se z něj, jaké jsou aktuální trendy pro letošní rok 2015. Inspirujte se krásnými, moderními postelemi, jež oslovi třeba i vás.

Jaké jsou trendy ve světě dětského nábytku?

Nejrůznějším trendům podléhá i dětský nábytek. V současné době se klade důraz na nadčasovost, jednoduchost, bezpečnost, ekologičnost, návrat k přírodním materiálům a praktičnost. Základem každého dětského pokoje by měly být veselé barvy v kombinaci s neutrálním odstínem nábytku. Hitem je zvláště bílá. Nutností je zajistit dostatek úložných prostor pro hračky, oblečení i školní potřeby. Moderní dětské pokoje jsou řešeny tak, aby působily na představivost a rozvíjely v dětech fantazii.

Přírodní materiály, plasty a textil

Co se týče materiálů, jednoznačně má zelenou dětský nábytek z masivu. Ten je vždy sázkou na jistotu. Dřevo je zdravotně nezávadné, neobsahuje žádné chemické příměsi, vyznačuje se dlouhou životností, nábytek z něj je pevný, stabilní, což je při dětském dovádění docela důležité. Využívají se rovněž syntetické materiály, např. barevný plast, ze kterého lze vytvářet atraktivní a zajímavé kombinace, velice pěkně vypadají i prvky a doplňky z textilu, jež dodají pokojíčku útulnost a originalitu.

Netradičně řešené postele

Velkým trendem jsou netradičně řešené postele. Oblíbené jsou multifunkční postele, které toho kromě hlavní funkce, poskytnout dítěti prostor pro odpočinek a spánek, nabízí mnohem více. Disponují řadou hracích prvků, úložnými prostory, třeba i šatní skříní, plnohodnotně se na ni vyspí dvě, někdy i tři děti. Mají podobu patrové dětské postele nebo postele s úložným prostorem. Velkou výhodou je, že šetří místo. Zvláště vhodné jsou pro více dětí či do menších pokojíčků.

Dětská zvýšená postel - elko posuvné DOMINO D937, masiv smrk
Dětská zvýšená postel – elko posuvné DOMINO D937, masiv smrk
Dětská poschoďová postel pro tři děti 90x200 SWEN, bílá
Dětská poschoďová postel pro tři děti 90×200 SWEN, bílá
Zvýšené jednolůžko DOMINO se skluzavkou, masiv smrk
Zvýšené jednolůžko DOMINO se skluzavkou, masiv smrk
Dětská multifunkční postel s úložným prostorem 90x200 KURTY, buk
Dětská multifunkční postel s úložným prostorem 90×200 KURTY, buk
Zvýšené jednolůžko DOMINO D905 - RF, masiv smrk
Zvýšené jednolůžko DOMINO D905 – RF, masiv smrk

Tyto námi vybrané kvalitní dětské postele nabízí INTENA – dětské pokoje. Splňují veškeré požadavky moderní doby a vaše děti v nich budou usínat s nadšením a radostí.