Výběr nové kuchyňské linky není rozhodně jednoduchý úkol. V podstatě jde o projekt, který zahrnuje spoustu přemýšlení a plánování. Zároveň se jedná o ne malou investici do každého domu nebo bytu, proto je na místě věnovat pořizování tohoto nábytku dostatečnou pozornost.

Nelze říci, že by existovala jedna jediná dokonalá kuchyň. Každému bude vyhovovat zcela něco jiného, přesto se dá pár důležitých bodů při výběru vypíchnout. Určitě neprohloupíte, pakliže se jimi budete řídit.

Kuchyně na zakázku nebo sektorová?

V prvé řadě promyslete, zda se rozhodnout pro kuchyni na míru nebo již hotovou, tzv. sektorovou. Spousta z nás bude souhlasit, že nejlepší volbou je kuchyňská linka vyrobená na zakázku. Přináší nespočet výhod. Pohrát si lze s výběrem materiálů, stylu, designu, barev, rozmístěním pracovní plochy, skříněk, šuplíků, polic atd. Zkrátka získáte plně funkční prostor, kde se vám bude snadno vařit a připravovat pokrmy, stejně tak estetický nábytek sladěný s ostatním vybavením v interiéru.

Koho oslovit na zpracování zakázky kuchyně na míru?

V takovém případě je velkým plusem spojit síly s renomovaným kuchyňským studiem. Za pomoci designérů společně najdete ideální řešení přesně pro vás s ohledem na finanční možnosti. Interiérové a kuchyňské studio ZařizujiByt.cz se sídlem v Ostravě vám nabízí cestu, jak získat vše, po čem toužíte při zařizování bytu a domu. Od tohoto respektovaného leadera na trhu se zakázkovým řešením interiéru, specializujícího se rovněž na výrobu kuchyní na klíč, můžete očekávat individuální přístup podpořený vysokou kvalitou, poctivostí a funkčností. Samozřejmostí je poradenství, podpora a vyhotovení návrhu v 3D provedení.

Jakých chyb se při zařizování či rekonstrukci nedopustit?

Jak už bylo řečeno, zařizování interiéru a výběr nového nábytku chce svůj čas. Některé neuvážené kroky nelze vzít zpět a později by vás mohly mrzet.

Nemíchat styly a dbát na osobitost

Možná již máte nějakou ideu, jak by měla kuchyňská linka vypadat. Zamyslete se nad tím, zda je to přesně váš styl? Kuchyně, která se může zdát nádherná, ale v konečném důsledku vás stylově nevystihuje, nebude to pravé ořechové. Rovněž se držte jednotného stylu při zařizování celého interiéru. Jen si představte provence kuchyni propojenou s minimalistickým obývacím pokojem, retro koupelnu a k tomu ložnici ve skandinávském stylu. Bude vypadat byt celistvě a útulně? Myslím, že se shodneme na tom, že spíš nevyváženě a kýčovitě.

Použít maximálně 3 barvy

Se stylem souvisí i výběr barev, neboť pro každý z nich jsou typické jednotlivé barevné tóny. Takže máte částečně vyřešeno. Nicméně upusťte od tendence kombinovat více různých odstínů. Volte maximálně 3 barvy, s jednou dominantní. Jinak bude první dojem z interiéru jeden velký chaos.

Nezařizovat dopředu

Zařizování bytu jde ruku v ruce se stavebními pracemi. Čili jedno po druhém. Nakupujte nábytek a dekorace tehdy, kdy jsou stavební práce dokončené. Až poté znáte přesně míry a prostor se ukáže v jasnějším světle. Nebourejte bezhlavě zeď nebo výklenek. Co když je to nosná stěna nebo přetrhnete kabely od elektřiny? Možných rizik je poměrně dost. Obraťte se na odborníky z interiérového studia a vaše rekonstrukce bude zaručeně úspěšná.