Málokterý druh podkladu pod naše nohy i majetek se těší takové popularitě, jako je tomu v případě tohoto klasického materiálu. Není se čemu divit, protože se chlubí mnoha benefity, o nichž si mohou konkurenční produkty pouze nechat zdát. Samozřejmě je však nutné počítat i s několika úskalími, jejichž sílu nesmíte podcenit. O čem je řeč?

Berte v potaz specifika každé místnosti

Úkolem tohoto článku není vychvalovat dřevěné podlahy až do nebes a tvrdit, že jsou jedinou správnou možností pro všechny prostory. Univerzální a všemocné řešení zkrátka neexistuje, protože každá místnost disponuje rozdílnými specifiky.

Klasický masiv se pyšní extrémní životností v řádech desítek let, během nichž se dočkáte velké mechanické i chemické odolnosti, solidních tepelněizolačních vlastností a tolik důležitého tlumení hluku. Je ovšem naprosto nevhodný do vlhkých místností, takže rozhodně nepatří například do koupelny nebo na toaletu.

Ne každému vyhovuje již zmíněný masiv, přičemž takoví jedinci často volí moderněji vyhlížející plovoucí podlahy. Jejich nevýhodou oproti první probírané variantě je o něco menší životnost, zatímco plusem je menší cena a snazší pokládka.

Kvalita se vyplatí

Výše popsaných benefitů se samozřejmě dočkáte pouze při koupi solidních a ověřených produktů. V poslední době se těší oblíbenosti hlavně dřevěné podlahy Esco a kolekce The Family. Mějte na paměti, že ať už vás zaujala dřevěná podlaha, či spíše plovoucí podlaha, základem všeho je profesionální pokládka. Jedině ta vám vydrží dlouhá léta, bude poctivě plnit svou funkci a zajistí vám bezpečnou i úspornou domácnost. Pro lepší inspiraci se podívejte na internetové stránky známého obchodníka pod odkazem supellex.cz, který se ve svém oboru pohybuje už od roku 2004.