Koupelnové baterie představují nedílnou součást každého umyvadla, vany, sprchy apod. Ty jsou nyní v popředí zájmu mnoha světových designérů a výrobců, kteří se snaží vytvořit ty nejdesignovější a nejinovatičtější baterie. Firmy, zabývající se jejich prodejem pak mají možnost nabízet zákazníkům ty nejoriginálnější koupelnové baterie. A že je z čeho vybírat! Při výběru baterie jde jednak o design, tvar, funkčnost, ale především také životnost. Proto je třeba při výběru věnovat pozornost z toho důvodu, aby byla baterie nejen krásná, ale také praktická a posloužila vám co možná nejvíce.

Ještě předtím, než si půjdete baterii koupit, je třeba zjistit několik technických parametrů. Při výběru baterie je důležité, na čem bude baterie umístěna. Zda na umyvadle, vaně, dřezu, sprše, bidetu. Zajímat vás bude také počet otvorů a systém zabudování, tedy podomítkový nebo nadomítkový. V případě, že budete jen měnit starou baterii za novou, máte omezené možnosti, jelikož budete muset zakoupit baterii stejných parametrů. V druhém případě, kdy máte volnou ruku, lze vybírat ze všech druhů.

Velmi krásně vypadají baterie umístěné pod omítkou. Design takových baterií je převážně jednoduchý a elegantní. V současně době se tento typ využívá nejvíce. Trendem dnešní doby je však úspora všech energií i vody. Proto jsou v oblibě pákové baterie. Některé z nich dokáží regulovat teplotu a množství vody, která skrz ně proteče. Ti, co milují retro styl uvítají kohoutkové baterie. Na veřejných místech, kvůli hygieně, můžeme většinou vidět bezdotykové baterie, např. na fotobuňku.

Co do sprchy?

Velmi oblíbené jsou sprchové sety, které nabízejí sprchovou hlavici a sprchu do ruky. Existují také sprchové hydromasážní panely, což ocení hlavně příznivci masáží. Na trhu jsou k dostání také termostatické baterie, u nichž lze regulovat teplo. Tyto baterie jsou však o něco dražší.

Výrobci baterií si uvědomují, že dnešní zákazník si přeje baterie nejrůznějších stylů a tvarů. Důraz je kladen rovněž na dlouhou životnost. Z baterií si lze zajisté vybrat, neboť škála těchto produktů je opravdu pestrá. Každý dle svého vkusu může mít baterii, která se stane jedním ze solitérů koupelny.