Chcete svou kuchyň obohatit o jedinečné designové prvky? Podaří se vám to s varnou deskou IQcook a pračkou SensoCARE. Tyto dva produkty Gorenje uspěly na letošní mezinárodní soutěži Red Dot Design Award. Renomovaní designeři a odborníci v oblasti designu ocenili dokonalost a inovativnost designu pračky SensoCARE a moderní varnou desku se senzorem vaření IQcook. Toto  ocenění je velmi prestižní a oba výrobky dokonale perfektně oživí vaši domácnost.

Varná deska IQcook

Varná deska IQcook je nejen jedinečná po estetické stránce, ale mění zároveň způsob vaření. Díky inteligentní senzorové technologii umožňuje vařit zcela bezpečně a řízeně. Tato technologie s optimalizací teploty vaření navíc poskytuje, v porovnání s jinými konvenčními indukčními varnými deskami, až 40 procent úspory energie. Při vývoji této varné desky a systému vaření IQcook se kladl důraz zejména na detaily, které velkou mírou ovlivňují snadnost použití senzorové technologie a konečný vzhled. Senzory lze použít na různé druhy pokliček, neboť použitý materiál a upevňovací technika to umožňuje. Do prodeje bude tato designová varná deska uvedena koncem roku 2012.

Pračka SensoCARE

Pračka SensoCare patří pod novou generaci praček a sušiček Gorenje. Nyní se tato pračka dostává do prodeje, takže je možné ji zakoupit v nejbližším měsících i u nás.  Tato pračka vyniká opět jedinečnou technologii SensorIQ, která automaticky optimalizuje procesy praní a sušení prádla. Tento spotřebiče se řadí mezi nejsofistikovanější a nejefektivnější na trhu. Nejlepší model se může pyšnit vysokou úsporou energie, neboť spadá po energetickou třídu A+++ (-20%). To znamená, že spotřebuje až o 20 procent méně elektřiny, v porovnání s ostatními spotřebičemi, které patří do stejné kategorie A+++. Pračka SensoCARE je uživatelsky přívětivá a snadno se ovládá. Přední panel pračky je konstruovýn tak, aby si uživatel mohl vybrat, aniž by bylo omezeno vlastní pžizpůsobení a nastavení pračky.