Bydlení si chce každý nepochybně zařídit přesně podle svých představ, které se ovšem člověk od člověka liší. Někdo preferuje střídmější moderní styl, jiný raději klasický nebo rustikální venkovský styl. Jak ale skloubit různé styly vybavení interiéru designově a prakticky? Základem je vždy prostor, který je pro nábytek v bytě k dispozici. Od něj se pak můžeme odrazit a upustit uzdu své fantazie. Mnoho českých rodin však žije v bytech, které zrovna velkým prostorem nehýří, proto jsme pro vás připravili typy na některé kusy nábytku, které jsou právě do malých bytů ideální. Skloubíte tak praktičnost a moderní vzhled.

Skryté úložné prostory

U malých prostorů je těžší nakombinovat dostatek úložného prostoru a estetickou stránku věci. Právě v malých prostorách je vhodné využít skryté možnosti na ukládání věcí, jako jsou prostory uvnitř nábytku. Kupovat se tak vyplatí hlavně sedačky a křesla, které disponují úložným prostorem.

Jako úsporu místa a odkládacích ploch volte do obývacích pokojů konferenční stoly s dvěma patry. Nabízejí více prostoru na odkládání potřebných věcí a přitom se dají koupit v nepřeberném množství designů, stejně jako sedačky – jak moderní, tak i klasické.

Jak vyřešit kuchyni?

Pakliže máte k dispozici jen menší prostory, pak může přijít vhod také skládací nábytek, který při složeném stavu šetří místo v prostoru, ale v případě nutnosti poskytne plochu navíc. Týká se to hlavně kuchyňských stolů v malých kuchyních, které současně slouží jako jídelní kouty. U nás je to bohužel asi většina kuchyní, vzhledem k množství lidí žijících v panelákových bytech, které přiznejme si to nejsou zrovna ty nejprostornější. Přesto do nich ale většinou pohodlně umístíte jídelní kout. Může se jednat o kout v doslovném významu – při použití rohové lavice, totiž budete mít jak dostatek místa na sezení, tak i úložný prostor navíc, poněvadž některé lavice bývají vybaveny odklápěcími sedáky, které pod sebou ukrývají úložný prostor. Pravdou ale je, že moderní rohové lavice se asi příliš nevyrábějí, takže je lze použít spíše do klasicky zařízené kuchyně, než do té ultra moderní.