Odpočinout si v teplé vodě patří k těm nejlepším relaxacím vůbec. Zvláště, pokud si můžeme dopřát koupel v hydromasážní vaně. Uvolní se nám celé tělo a zbavíme se napětí. V dnešní době jsme velice často vystavováni nejrůznějším stresům, trpíme únavou, svalovou bolestí a právě teplo, tlak a vzduchové masáže příznivě působí na lidský organismus. Masážní vana tedy může být vítaným společníkem, jak pro naši fyzickou, tak psychickou pohodu.

Vířivé vany – ideální do domácnosti

Masážní vany je v zásadě možné rozdělit na perličkové, vířivé a kombinované. A právě vířivou vanu si můžete pořídit i k vám domů, což není nic neobvyklého a vytvořit si tak prostor pro relaxaci. Vířivka je v podstatě malý bazének, ve kterém dochází k víření a ohřevu vody. Poskytne vám hloubkovou masáž celého těla, od šíje, až po chodidla. Tím se vám uvolní bolesti svalů, zad, kloubů. Také zlepšuje krevní oběh a dodávky kyslíku k orgánům. Kromě toho lze spojit relaxaci ve vířivce s aromaterapíí či chromoterapií a povzbudíte tak své smysly.

Jakou vířivku vybrat?

Vířivky lze zakoupit z plastu či třeba smaltované a vyrábí se v mnoha barevných variacích. Některé jsou opravdu designově povedené a vaší koupelně dodají jedinečný šmrnc. Mohou být různě velké, pro jednoho až 12 osob a to kulaté, oválné, hranaté, rohové a jiných tvarů. Do vaší domácnosti zakupte takovou vířivku, do které se vejdou všichni členové. Jen tak si můžete užívat společné chvíle relaxace. Záleží také na prostoru, který pro vířivku máte. Kvalitní vířivka by se měla vyznačovat perfektní ergonomií a účinnou hydroterapií. Důležitá je také snadná ovladatelnost a přijatelná cena.

Kde vířivou vanu umístit?

Ideální je umístění do koupelny. Není však vyloučeno zakoupení venkovní vířivky, kterou můžete umístit např. přímo venku na zahradě, na terase, v altánu, pergole nebo v zimní zahradě. Vířivé vany disponují různým počtem trysek a mohou obsahovat i doplňkové funkce, jako je osvětlení, vodopád, fontána, vysouvací reproduktory, aromaterapii či dokonce i televizi. Jsou ideální volbou tehdy, kdy se chcete oprostit od běžných starostí a užívat si odpočinek v soukromí.

vířivka v koupelně
vířivka na terase
vířivka v zimní zahradě

Široký výběr výřivek najdete na www.virivkysauny.cz. Navštívit můžete i Showroom BETA wellness v Praze.