V každém domě je nainstalováno nějaké čerpadlo. Čerpadla mohou mít různou funkci. Některá slouží k odčerpání vody, třeba když vám zateče do sklepa nebo chcete získat vodu z domácí studny, jiná jsou určena k cirkulaci vody a další zase zajišťují oběh kapaliny v topení nebo v klimatizaci. My se v dnešním článku zaměříme na oběhová čerpadla, která se využívají k čerpání kapaliny a to v systémech ústředního, podlahového nebo etážového vytápění.

K čemu slouží oběhové čerpadlo?

Žádný dům se neobejde bez vytápění. Teplo patří mezi základní lidské potřeby každého z nás a jelikož již zima klepe na dveře, topit budeme muset téměř každý den. Ať už se jedná o plynové kotle, ekologické kotle, kotle na tuhá paliva, dálkové vytápění, jejich účelem je zahřát vodu v topné soustavě. Aby se ohřátá voda dostala do radiátorů, topných těles nebo podlahového vytápěný, je právě oběhovým čerpadlem přenášena potrubním systémem. A díky tomu je pak v místnosti teplo.

Jaké čerpadlo pořídit?

Oběhové čerpadlo je většinou umístěno v kotli, proto asi ani nevíte, jakým oběhovým čerpadlem disponuje váš kotel. Tak je tomu v případě nástěnných kotlů. Čerpadlo do kotle umístí již výrobce a ten se rozhoduje, jaké zvolí. Jenže právě čerpadlo ovlivňuje, kolik energie se na cirkulaci vody spotřebuje. Proto vybírejte kotel, který je úsporný a výrobce se ptejte, jaké oběhové čerpadlo bylo použito. Pokud máte stacionární kotel na pevná paliva, čerpadlo je zpravidla instalováno mimo kotel a v tomto případě můžete rozhodnout, jaké pořídíte. Rozhodně je rozdíl mezi starým a novým čerpadlem. Ta stará vytváří tlak pořád a to vždy stejně, bez ohledu na to, zda je den či noc, zda jsou místnosti vyhřáté nebo již vychladlé. A to znamená, že se zbytečné plýtvá energií. Navíc mohou hučet i pískat. Volte tedy úsporná čerpadla, které umí pružně reagovat na potřeby topné soustavy.

Kde zakoupit čerpadlo?

Oběhová čerpadla vysoké kvality seženete u společnosti Aqua Trend Prostějov, která se zabývá velkoobchodem, maloobchodem a internetovým prodejem čerpací techniky. Nabízí energeticky úsporná oběhová čerpadla Grundfos, Sigma, Myson, Picola, CKR. Momentálně můžete využít akci, kdy na veškerý sortiment čerpací techniky, poskytují 3 % slevu pro registrované zákazníky. Kromě zmíněných čerpadel, ze můžete pořídit i další zboží, jako jsou např. další typy čerpadel, domácí vodárny, manometry, vodoměry, těsnící materiály, ekologické kotle, tlakové nádoby a další. Samozřejmostí je poradenský servis, montáž čerpadel u vás doma a oprava použitých čerpadel včetně náhradních dílů.

Kompletní nabídku sortimentu, včetně několika oběhových čerpadel najdete na internetových stránkách www.obchodcerpadel.cz. Pokud nebydlíte daleko, můžete navštívit 3 prodejny – v Brně, Prostějově a Olomouci.