Bydlíte v bytě nebo řadovém domě, ale již delší dobu pociťujete, že nemáte dostatek soukromí a toužíte po vlastním rodinném domě se zahrádkou, kde budete vlastními pány a můžete si dělat v podstatě cokoli, co se vám zlíbí? Chybí vám volnost, kterou by vám poskytl vlastní pozemek? Rozhodli jste se tedy pro výstavbu nového domu? Pozemek máte již úspěšně zajištěn a teď váháte, jakým směrem ubírat vaše nové bydlení? Přesně pro vás jsme připravili zajímavé projekty rodinných domů, jež realizovala projekční kancelář.

Oslovte architektonický ateliér

V momentě, kdy již máte zakoupenou stavební parcelu, přichází na řadu fáze plánování. Je potřeba si nechat zhotovit plán vašeho nového domu. Postavit dům není jen tak a je nutné předem vše promyslet a navrhnout. S tímto si hravě poradí architekt či projekční kancelář. Ten vám může vypracovat typový projekt rodinného domu či individuální projekt. Díky moderních technologiích lze připravit 3D animaci a vy tak můžete shlédnout, jak by mohl váš domeček vypadat. Dům tak budete mít jako na dlani a vy si budete moci snáze představit, v čem budete bydlet. Některé stavby jsou dokonce zhotoveny pro účely ukázkových domů, takže i v tomto směru je dobré, že si uděláte zcela reálný obrázek.

Zajímavé projekty Master Design s.r.o.

Abyste si uměli lépe představit, co dnes nabízí moderní bydlení, podívejte se spolu s námi na již realizované projekty rodinných domů architektonického ateliéru Master Design s.r.o. Tento architektonický ateliér se soustředí zejména na nízkoenergetické a moderní rodinné domy. Rádi bychom vám nastínili alespoň pár projektů, neboť jsou stavby plné neotřelých nápadů a číší z nich chuť se neustále zlepšovat a vymýšlet zcela nová řešení.

Vila do oblouku Hradec Králové

Vila již na první pohled zaujme svým neobvyklým a jedinečným tvarem. Dům disponuje dvěma nadzemními patry a podzemní částí, kde se nachází dvě garážová stání a technické zázemí. Vila je postavena z cihelného zdiva a betonu. Fasádu tvoří kontaktní zateplovací systém a bílá omítka. Ač je tvar atypický, rozložení místností vily odpovídá komfortnímu bydlení velké rodiny.

vila do oblouku v Hradci Králové
vila v oblouku

Přízemní dům se zvýšeným obývacím pokojem Osnice

Tento rodinný dům je v podstatě bungalov, který nabízí vyvýšenou centrální část. Konstrukce je řešena jako zděná stavba, základy jsou standardní – betonové. Střecha je plochá a na konstrukci byla využita železobetonová monolitická deska. Fasáda je tvořena omítkou z přírodních materiálů. Díky kompaktnosti stavby je zajištěna energetická úspornost. Na domu je zajímavé, kromě samotného exteriéru stavby, také to, že je obytná část situována do středu domu. Nachází se ve vyvýšené části a prosklené plochy, které jsou orientovány na jih, zajišťují přísun denního světla.

přízemní dům Osnice
z jiného pohledu

Luxusní dům se zelenou střechou Zlín

Rodinný dům ve Zlíně je řešen jako jedna bytová jednotka s dvěma patry. Na nosný systém byly použity cihlové tvarovky Heluz, na zateplení polystyren a fasáda je laděna do šedé a bílé barvy. Velice zajímavým prvkem je oblouk mezi podlažím a horním patrem. Ten přirozeně objímá terasu. Jednoduché tvary a linie dodávají stavbě eleganci. V přízemí se nachází obývací část a v patře pak ložnice a dětský pokoj.

luxusní dům se zelenou střechou ve Zlíně
detailní pohled na terasu a bazén

Jestliže si přejete vidět další projekty na rodinné domy, můžete navštívit web ateliéru Master Design s.r.o. www.architekt-atelier.cz.