Přejete si opravdu kvalitně nalakovat předměty v interiéru nebo trubky, konstrukce, plot či jiné věci na zahradě? Nechte je povrchově upravit v práškové lakovně firmy Albixon. Špičkové vybavení, profesionální tým pracovníků, plně automatizovaná linka Decoral a certifikát Qualicoat splňují veškeré náročné požadavky na kvalitu a činí tuto lakovnu specialistou v oboru.

Co je práškové lakování?

V současné době se velice osvědčilo práškové lakování. Práškové lakování, nebo-li komaxit, používá moderní technologie, kterým předchází chemická předúprava. Barvy jsou nanášeny za pomocí automatického nebo ručního stříkacího boxu a vypalovací pece. Mezi boxy naleznete například značku Wagner, jejíž box má 14 vodorovně uložených automatických pistolí. Vypalovací pec je tunelová s regulovanou teplotou. Upravit se dá i rychlost průjezdu. Výměna odstínů barvy na plně automatické lince je také velmi flexibilní.

Jaký povrch a barvy práškové lakování umí?

Struktura povrchu po nanesení barvy může být lesklá, matná, metalická, kladívková či strukturální. Práškové barvy se liší dle použití. Některé jsou určeny pouze pro interiér, jiné pro exteriér. Většina barev je odolná vůči větru, některé odolávají korozi a chemickým látkám, jiné UV záření. Prášková barva se nanáší ve vrstvách tvořících dohromady minimálně 60 – 100 mikrometrů. Tím je zvýšena odolnost povrchu.

Co si můžete nechat nalakovat?

Pro inspiraci, co vše je možné nalakovat práškovým lakováním, se podívejte na pár následujících fotografií.

lakování plotů
lakování balkónových systémů
lakování sestavy poštovních schránek
lakování hliníkové lodžie

Jaké jsou výhody práškových barev?

Práškové barvy dokonale přilnou k povrchu lakované věci, mají dlouhodobě stálý odstín a příjemný vzhled. Vzorník všech barev a odstínů dle stupnice RAL naleznete přímo na internetových stránkách práškovny Albixon http://www.praskovalakovna.cz/. Ve fotogalerii zase můžete shlédnout odvedenou práci a další reference od zákazníků. Profesionální práškové lakování se určitě vyplatí, a to především z důvodu získání vysoké kvality a v neposlední řadě uspoření časových nákladů.

Zdroj fotografií: Albixon s.r.o.