Jistě to znáte i vy – zařídíte si dům podle vlastních představ, to samé se zahradou, ovšem stále vám tam něco chybí. Něco, co byste měli jiného, originálnějšího, než všichni ostatní v okolních domcích. Na vaší zahrádce vám záleží a také byste ji rádi měli krásně upravenou, zelenající se a kvetoucí. Co na ni teda zasadit? Co vám bude dělat radost?

Vsaďte na exotické bambus

Což takhle spojit příjemné s užitečným, a (nechat si) zasadit do zahrady nějakou neotřelou zeleň? Tím myslíme například bambusy. Věděli jste, jak obrovské je využití těchto exotických dřevin? Nejen, že je můžeme v podobě bambusových výhonků pojídat v kvalitní „číně“, nejen, že z nich můžeme postavit nádherný a stylový altánek nebo pergolu, udělat naturální rohože či třeba prostírání – vy si je můžete zcela pohodlně zasadit do vaší zahrady jako živý plot či jen tak na okrasu jako vzhledný a užitečný samorost. A to jsme zcela určitě ještě nevyjmenovali úplně všechno. Bambusů je však nespočetné množství druhů. Každé se hodí do jiného prostředí, každé se zkrátka nějakým detailem odlišuje od ostatních; ovšem jedno mívají společné – rychlost, jakou rostou. Ne nadarmo proto vzniklo bambusárium, neboli zahrada plná těchto dřevin a dalších ne až tak obvyklých rostlin – jako například kapradiny.

Fargesia nitida ´Black Pearl´mladá rostlina

I kapradiny jsou užitečné

A co takhle kapradiny? Divíte se, na co by vám mohly být kapradiny v zahradě užitečné? Právě s jejich pomocí se vám velice snadno podaří vytvořit naturální vzhled vaší zahrady. Navíc kapradiny patří mezi ty hezčí výtvory přírody, stydět byste se za ně tedy nemuseli. A jak už to tak bývá, ani kapradin není pouze jeden druh. Není to skvělé, když si můžete směle vybírat?

Polystichum setiferum

Kde sehnat bambusy nebo kapradiny?

Je pravda, že tuto možnost nemáte všude. Na http://www.bambusy.cz/ však ano. Respektive, v Praze 7 – Troji, osobně v bambusáriu. Rostlinám přeci posílání příliš nesvědčí. Zde na stránkách si můžete zatím akorát přečíst opravdu zajímavé informace o všem, co vás zajímá. A pokud byste zde, na webových stránkách, odpověď na některou z vašich zvídavých otázek nedostali, není zcela žádný problém se na některého z pracovníků nakontaktovat. Všichni jsou to totiž lidé milující svou práci, naprosto zapáleni do veškerých věcí z tohoto oboru a přidružených záležitostí. Od koho jiného byste dostali lepší informace, nežli právě od takových lidí?

Vyzkoušejte, nic nemůžete ztratit – ba naopak, akorát tak získat.

Publikováno v kategorii: Zahrada